четвер, 03 лютого 2011 14:04

Янукович може скасувати депутатську недоторканність - Погребинський

Янукович може скасувати депутатську недоторканність - Погребинський

Директор Київського інституту конфліктології і політичних досліджень Михайло Погребинський вважає, що президенту України Віктору Януковичу треба переконувати не лише Європу, що він насправді проводить глибокі соціальні й політичні реформи. До цього процесу має залучатися також українське суспільство.

Про це політолог сказав у інтерв'ю для "Газети по-українськи", коментуючи виступ глави держави на відкритті VIII сесії Верховної Ради.

"Нинішня політична система президента влаштовує. Але Україна потребує переходу до парламентської системи. Окрім того, потрібне конституційне забезпечення контролю суспільства над державою", - зазначив Погребинський.

На думку політолога, нинішній президент може вирішити таке питання, як позбавлення депутатської недоторканності, чого суспільство вже давно вимагає.

"Янукович може це зробити. Уся проблема в деталях. Повністю позбавити депутатів імунітету - теж погано. Також, гадаю, йтиме мова про зміну виборчого законодавства. Чимало людей хочуть бачити, за кого вони голосують. Але це не змінить суті нинішньої політичної конструкції, коли усі питання вирішуються в одному кабінеті — президента", - впевнений Погребинський.

Повністю інтерв'ю з Михайлом Погребинським читайте у п'ятничному номері "Газети по-українськи".

Зараз ви читаєте новину «Янукович може скасувати депутатську недоторканність - Погребинський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути