вівторок, 28 травня 2013 11:26

Янукович домовлявся з Путіним про здачу ГТС - політолог

Янукович домовлявся з Путіним про здачу ГТС - політолог
Андрій Окара. Фото: news.liga.net

Головною темою розмови під час зустрічі президента України Віктора Януковича із президентом Росії Володимиром Путіним був двосторонній консорціум з управління українською газотранспортною системою. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Окара.

"Гадаю, що Янукович отримував там серйозний ультиматум. І ймовірність того, що офіційний Київ піде на укладення договору про такий консорціумі після зустрічі підвищилася. Про тристоронній консорціум разом із Європою мова взагалі не йде. Це те, на що "Газпром" не погодиться ні за яких обставин", - сказав експерт.

На його думку, ця зустріч готувалася не зненацька. До неї вела довга і ґрунтовна підготовка, мовляв "треба хохлів швидко брати, поки вони тепленькі".

"Якщо Янукович підписує угоду, це означає здачу ГТС, тому що труба опиняється під контролем "Газпрому". Це буде дуже серйозний політичний ризик для режиму Януковича. Це іскра, яка може стати приводом до чогось абсолютно непередбачуваного - конституційного перевороту або революції. Тому Янукович, як і раніше, пробує відбитися від домагань Кремлю і "Газпрому". Але ймовірно йому щось пропонують", - наголосив Окара.

Він уточнив, що Росію насамперед цікавить контроль не над трубою як такою, а над газосховищами на Західній Україні.

"У політичному і економічному плані двосторонній консорціум контролюватиме "Газпром". А з боку України його будуть контролювати ті, кого називають "сім'я", - вважає політолог.

Зараз ви читаєте новину «Янукович домовлявся з Путіним про здачу ГТС - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути