понеділок, 22 квітня 2013 15:49

Янукович діяв як "гарант Конституції", коли підписав "виїзні" закони — Олійник

Янукович діяв як "гарант Конституції", коли підписав "виїзні" закони — Олійник
Володимир Олійник. Фото: radiosvoboda.org

Підписання "виїзних" законів президентом України Віктором Януковичем свідчить лише про те, що він діяв як "гарант Конституції".

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від Партії регіонів Володимир Олійник, коментуючи дії президента, який днями підписав деякі закони, ухвалені на "виїзному" засіданні депутатської більшості 4 квітня на Банковій.

"У мене не було сумнівів, що ми діяли у рамках Регламенту і Конституції України, це і підтвердив суд, який прийняв рішення про те, що "виїзне" засідання було законним. Коли почали сумніватися, що там були 224 нардепи, то в п'ятницю, під час голосування, всі бачили, що публічно за закони голосували аж 248, тобто у більшості є голоси, аби приймати закони. А тому і президент діяв як гарант Конституції", - висловив думку політик.

Водночас він наголосив, що краще вже проводити "виїзні" засідання, аніж блокувати роботу парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича підставили експерти, порадивши підписати "виїзні" закони

"Якщо би провести опитування серед виборців, то вони скажуть, що осуджують бездіяльність. Тобто блокування Ради більш не підтримують, аніж "виїзне" засідання, тобто це краще робота. Якщо є 226, і вони проголосували, якщо щось не влаштовує інше, то можна звернутися до Конституційного суду, але це формальні ознаки, які ми утрясли відповідно до Конституції", - висловив переконання Олійник.

Водночас, за його словами, такої думки притримуються і західні партнери України.

"І Шульц, і Фюле, і Тобінський вже висловили думку, щоби наша опозиція не сходила з розуму, бо коли ви критикуєте владу, то робіть це, але не шкодьте інтересам держави. Заблокований парламент не має перспективи щодо підписання асоціації, бо треба не блокувати, а шукати голоси", - підкреслив народний депутат.

"Позиція опозиції не підтримується в Європі бо це шлях тероризму. Прийняття рішень завжди краще, аніж бездіяльність. Яка б форма її не була", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович не мав права підписувати закони, ухвалені групою товаришів" – Небоженко

Окрім того, на його думку, виїзне засідання — це був "вимушений крок, і ніхто не збирається це переводити в систему". "Ми показали, що силовим шляхом розблоковувати Ради не будемо", - резюмував нардеп.

Нагадаємо, 19 квітня президент Віктор Янукович підписав деякі закони, ухвалені на виїзному засіданні Верховної Ради.

4 квітня депутати більшості провели засідання в актовій залі комітету Верховної Ради на вул. Банковій, оскільки сесійну залу парламенту на вул. Грушевського було заблоковано опозиціонерами. Під час цього засідання було прийнято більше 20 законів. У парламентській опозиції заявляють про нелегітимність прийнятих документів. У парламентській більшості, навпаки, переконані, що вони легітимні.

Зараз ви читаєте новину «Янукович діяв як "гарант Конституції", коли підписав "виїзні" закони — Олійник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути