пʼятниця, 06 липня 2012 16:23

Спецтема: Боротьба за "мову"

Янукович буде змушений врешті-решт нейтралізувати мовний закон - політолог

Янукович буде змушений врешті-решт нейтралізувати мовний закон - політолог
На думку політолога, Януковичу важливо показати громадянам, що він намагається проводити збалансовану політику в мовній сфері. Фото: uainfo.censor.net.ua

Рано чи пізно Президент України Віктор Янукович буде змушений нейтралізувати Закон "Про засади державної мовної політики", аби показати громадянам, що він намагається проводити збалансовану політику в мовній сфері.

Так вважає керівник Центру політичного аналізу "Пента" Володимир Фесенко, про що він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Ми бачимо, що зараз складна ситуація. Президент може враховувати і те, що люди так реагують, що це викликає збурення в суспільстві, - говорить політолог. - Віктору Януковичу як голові держави цей закон не дуже вигідний і це не в його інтересах, оскільки він посилює конфлікт у державі, розколює суспільство. Думаю, що президент буде змушений врешті-решт нейтралізувати цей закон. Але поки що він все-таки допоможе рідній партії й підпише його".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович підпише мовний закон, щоб не нервувати Путіна - Фесенко

За словами Фесенка, після остаточного ухвалення мовного законопроекту в країні будуть критичні зауваження, заклики попрацювати над цим законом, врахувати поправки, які є в парламенті.

"Тому я не виключаю, що з боку президента може бути зустрічна ініціатива. Наприклад, про посилення державної гарантії в розвитку української мови. Щоб із боку Януковича виглядало так, ніби він як керівник держави намагається проводити збалансовану політику в мовній сфері", - зазначив політичний експерт.

Зараз ви читаєте новину «Янукович буде змушений врешті-решт нейтралізувати мовний закон - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути