Ексклюзиви
четвер, 04 квітня 2013 18:43

Якщо Яценюк і Тимошенко засуджують "сніжковий обстріл" – потрібні нові лідери – Капранов

Якщо Яценюк і Тимошенко засуджують "сніжковий обстріл" – потрібні нові лідери – Капранов
Письменник навів приклад народного суду в Запорізькій Січі, коли кожен по разу бив гілкою буку. Фото: Юлія РУДЕНКО

У суспільстві підіймається дух повстання, тому обстріл сніжками є не що інше, як народне покарання, на кшталт, закидання камінням у стародавній традиції.

Про це Gazeta.ua розповів український письменник, громадський діяч Дмитро Капранов, коментуючи реакцію опозиції на інцидент із обкидуванням снігом нардепів.

"А що відповіла українська опозиція? Ким це треба бути, щоб таке ляпнути, – говорить він. – Тим більше, є стародавня традиція побиття камінням. Це кара, яку не придумали і не написали в жодній Конституції. Вона виникла сама. Тобто, коли кожен карає одним ударом. У результаті, чим більше нападників, тим більше шансів у тебе бути забитим насмерть. Це народне покарання".

Письменник навів приклад народного суду в Запорізькій Січі, коли кожен по разу бив гілкою буку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація із "розстрілом" Горіної комічна і нагадує яйцеметання у Януковича - експерт

"Ви, з одного боку, закликаєте до повстання, а з іншого – забороняєте кидати сніжками? Так хто ж вам повірить, друзі? Це навіть не короткозорість, це вже клініка", – наголосив Капранов.

За його словами, в Україні є щирий національний вибух, коли "не одна людина, а ціла група починає проявляти дух повстання".

"Але раптом лідери говорять – ви що, кидатись сніжками не можна. Яценюк стверджує, що треба розбиратись. Юлія Тимошенко, яка сидить абсолютно серйозно і яку повільно вбивають, вибачається. Ну, пробачте, значить потрібні інші люди. Тут варіантів немає", – переконаний громадський діяч.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Яценюк і Тимошенко засуджують "сніжковий обстріл" – потрібні нові лідери – Капранов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

260

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути