четвер, 23 лютого 2012 18:27

Якщо Порошенко стане міністром, він повторить долю Тігіпка - експерт

Якщо Порошенко стане міністром, він повторить долю Тігіпка - експерт

Банкова зацікавлена у тому, щоб Петро Порошенко став міністром, де він перетвориться на цапа-відбувайла і повторить долю Сергія Тігіпка.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав директор школи політичної аналітики Києво-Могилянської академії Олексій Гарань.

"Якщо Януковичу вдасться заполучити Порошенка у свою команду — це буде плюс для президента, - наголосив політолог і пояснив. - Тому що Порошенко - сильна постать, відома на Заході, відома тим, що він створив "5 канал". Він — фахівець, сильна особистість. І, умовно кажучи, з іншого табору".

Водночас, на думку експерта, для самого Порошенка погоджуватися на цю посаду було б не вигідно.

"Він іде тоді не у свою команду, буде мати обмежені повноваження. Він все одно не зможе змінити загальний напрямок керування країною, діяльності уряду, діяльності корумпованих верхів. Все це буде продовжуватися, на нього буде лягати цей негатив і зрештою він перетвориться на цапа-відбувайла", - додав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович і Азаров не можуть допроситися у Порошенка стати міністром

Гарань прогнозує, що якщо Порошенко прийде в цей уряд, то його може спіткати долі Сергія Тігіпка:

"Може статися те, що сталося з Тігіпком. Хоча, я вважаю, що Порошенко — сильніша, безумовно, постать. Тігіпко свою думку просто здав. Він пішов у владу, коли мав 14% підтримки, але розгубив її повністю, перетворився на цапа-відбувайла. І він втратив свій політичний проект".

Екперт переконаний, що у Порошенка є інший шлях — піти на парламентські вибори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко сам хотів бути в уряді, намагався сподобатися - політолог

"У парламенті він буде помітним, буде одним із сильних гравців і його роль як певного центра притягання буде зростати по мірі наближення президентських виборів. Такиий підхід дозволив би йому дистанціюватися від непопулярної влади і показати, що він, власне, хоче чогось іншого. Бо якщо він піде у цю владу, він буде асоціюватися саме з цією владою", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко отримав посаду у день народження свого кума Ющенка

Водночас, Гарань не виключає, що Банкова може здійснювати на Порошенка певний тиск, аби переконати його зайняти міністерське крісло: "Десь рік тому були дуже активні чутки, що здійснюється тиск, серйозний тиск, зокрема, на Порошенка, щоб він продав "5 канал". Важко сказати, які застосовуються і методи тиску, і скажімо, які пряники".

Політолог також наголосив, що після останніх призначень, таким кроком Янукович намагався покращити свій імідж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко відмовив Януковичу і не захотів бути міністром - джерело

"Банковій постійно не вистачало гнучкості. Із самого початку приходу Януковича до влади було взято конфронтаційний курс: коли ми ставимо, тиснемо, всіх заганяємо під себе. Насправді, цей курс дає протилежні результати. Тому, звичайно, вони були зацікавлені помякшити, поліпшити свій імідж", - пояснив він і додав, що це не змінить суті цієї владі.

Зараз ви читаєте новину «Якщо Порошенко стане міністром, він повторить долю Тігіпка - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути