понеділок, 14 листопада 2011 17:14

Порошенко підходить для посади глави Рахункової палати, але Пинзеник краще - думка

Порошенко підходить для посади глави Рахункової палати, але Пинзеник краще - думка

Політолог Володимир Фесенко вважає правильним вибір кандидатури Петра Порошенка на посаду голови Рахункової палати, але все ж краще це місце підійшло б Віктору Пинзенику.

"Порошенко зараз виглядає відносно нейтральною фігурою. Він не є активним опозиціонером та дистанціюється від опозиції. Але критикує владу. Він є тією фігурою, яка може прикрасити будь-яку посаду. У мене немає сумнівів, що Порошенко може ефективно тут працювати. У нього є досвід колишнього голови бюджетного комітету, члену уряду, людини, яка знається на банківських та фінансових справах. Він може себе проявити. Якщо він захоче на цій посаді стати комісаром Катані – розслідувати та звинувачувати, треба серйозні повноваження і підтримка з боку президента та прокуратури. Але не факт, що такі можливості будуть", - зауважив експерт.

За словами Фесенка, Порошенко хоче повернутися у активне політичне життя, тому посада має бути потужнішою, аніж голова Рахункової палати.

"Як тимчасовий варіант він це може розглядати, щоб пересидіти певний час, як робить це на посаді голови ради Нацбанку. Він засидівся вже в очікуванні повернення. У нього є проблема: для походу в уряд у нього немає чітких пропозицій. Його не влаштовує та роль, яку виконує Тігіпко. Іти в уряд, де ти будеш своїм серед чужих чи чужим серед своїх – не найкращий варіант", - наголосив він.

Політолог впевнений, що потрібно шукати іншу фігуру, яка б могла б бути відносно консенсусною, наприклад, Віктора Пинзеника.

"У нас не дуже багато людей, які знаються на державних фінансах. Їх можна порахувати на пальцях однієї руки. Чому б не запропонувати цю посаду Віктору Пинзенику? Він до фінансів ставиться, як до живої справи, вболіває", - зазначив Фесенко.

Нагадаємо, спікер парламенту Володимир Литвин заявив, що посада голови Рахункової палати досі вакантна. За його словами, Верховна Рада не готова підтримати більшістю голосів кандидатуру Петра Порошенка, яку запропонувала опозиція.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко підходить для посади глави Рахункової палати, але Пинзеник краще - думка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути