середа, 07 листопада 2012 10:51

Якщо опозиція проти закону про референдум, то я цього не розумію - експерт

Якщо опозиція проти закону про референдум, то я цього не розумію - експерт
Віталій Бала. Фото: www.radiosvoboda.org

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає, що закон про референдум потрібний, а заява опозиції щодо скасування закону експерту незрозуміла.

Про це він сказав Gazeta.ua, коментуючи заяву опозиції щодо необхідності скасування прийнятого парламентом у вівторок закону про всеукраїнський референдум.

"Як і з боку опозиції, так і з боку опозиції, лише менше, лунали різні заяви, і не відомо іноді, що вони хочуть ними досягти. Взагалі необхідно прийняти закон про референдуми, починаючи з місцевих рівнів. Якщо Томенко має на увазі лише дієвості чи недієвості, то звичайно, це виправдано. Якщо він взагалі проти закону про референдум, то я цього не розумію", - зазначив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція піде до суду через закон про референдум

Окрім того, він розповів, що закон про всеукраїнський референдум потрібний, але його необхідно змінити, аби він мав дієві інструменти: "Я особисто є прихильником того, щоб референдуми були, і вони повинні бути не просто загальні, а конкретні, і щоб мали дієві інструменти. Той закон про референдум, який є зараз, то він не має інструментів, щоб реально дії втілювати вжиття. Тобто необхідно змінювати".

Нагадаємо, опозиція має намір вимагати скасування прийнятого парламентом у вівторок закону про всеукраїнський референдум і у випадку, якщо Верховна Рада не ухвалить такого рішення, буде звертатися до Конституційного суду України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Партію регіонів хочуть ліквідувати

"Ми будемо оскаржувати рішення, ми зареєструємо постанову про скасування ухваленого рішення", - заявив народний депутат України, віце-спікер парламенту Микола Томенко на вечірньому пленарному засіданні у вівторок.

Як повідомлялося, у вівторок Верховна Рада прийняла закон про всеукраїнський референдум.

Закон встановлює, що всеукраїнський референдум може проводитися на предмет схвалення нової редакції Конституції, внесення до неї змін, скасування або визнання нечинним закону про внесення змін до Конституції.

Зараз ви читаєте новину «Якщо опозиція проти закону про референдум, то я цього не розумію - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути