вівторок, 29 травня 2012 11:05

Яценюк пообіцяв боротися з корупцією і перевірити кожного чиновника, починаючи з президента

Яценюк пообіцяв боротися з корупцією і перевірити кожного чиновника, починаючи з президента
Арсеній Яценюк не виключає введення Заходом персональних санкцій. Фото: "Reuters"

Захід може вжити персональні санкції проти окремих чиновників України, які задіяні в корупції.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав лідер партії "Фронт Змін" Арсеній Яценюк.

Він наголосив, що на круглому столі Об'єднаної опозиції, який відбувся у понеділок, 28 травня, представники опозиційних сил обговорювали антикорупційні заходи, які потрібно застосувати в Україні.

"Наш план щодо боротьби з корупцією передбачає дуже серйозні підходи. Перше — це створення Національного антикорупційного бюро. Друге — це позбавити чиновника неймовірних прав, які він має сьогодні по відношенню до кожної людини та громадянина. Третє — це антикорупційна люстрація всіх, починаючи від президент і закінчуючи керівником районної адміністрації", - розповів політик.

Яценюк підкреслив, що це стосуватиметься і членів сімей чиновників, бо "у нас всі чиновники дуже бідні, але на диво, у них багаті дружини і далекі родичі". "Ми передбачаємо, що такий план буде прийнято", - наголосив лідер "Фронту Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко запропонували заблокувати майно Азарова в Австрії, аби влада точно відчула ізоляцію

Він також додав, що в питанні боротьби з корупцією буде братися до уваги і міжнародний досвід у цьому питанні.

Яценюк також не виключає, що проти деяких чиновників Захід все ж таки може вжити персональні санкції: "Скажу єдине: те, що зараз у нас відбувається в Україні може спровокувати і вже сьогодні про це ідуть розмови і в США, і в Німеччині, і в Євросоюзі в цілому — введення персональних санкцій проти вищих державних посадових осіб України, які задіяні в корупції".

"Сотні мільйонів доларів, які розкрадені на Євро-2012, мільярди доларів, які розкрадено через незаконну приватизацію державного майна, куплені маєтки і статки. Вони будують нерухомість, тільки не в Україні, а на південному березі Франції", - наголосив лідер "Фронту Змін".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна далека від ізоляції, проте владі рано думати про перемогу - експерт

Політик додав: "Таким чином не виключаю, що наші західні партнери і, якщо так підуть справи і далі, то наші російські партнери також, введуть персональні санкції проти чинної влади. А ми перевіримо кожного чиновника, починаючи з президента, а там є що перевіряти".

Зараз ви читаєте новину «Яценюк пообіцяв боротися з корупцією і перевірити кожного чиновника, починаючи з президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути