вівторок, 26 лютого 2013 12:43

Яценюк: "Європейська інтеграція України не сумісна із Радянським союзом а-ля МС"

Яценюк: "Європейська інтеграція України не сумісна із Радянським союзом а-ля МС"
Арсеній Яценюк запевнив: можливий тільки трьохсторонній консорціум. Фото: job-sbu.org

На саміті Україна-ЄС було чітко зазначено, що європейська інтеграція України та підписання Угоди про асоціацію з ЄС не сумісне із просування України до Митного союзу.

Про це на прес-конференції у Києві сказав лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк, підводячи підсумки саміту у Брюсселі.

"Партія регіонів інколи плутається: вони як правило хочуть і в ЄС,  і в Митний союз, тому зазвичай пролітають між стільцями. Наші європейські партнери дуже чітко зазначили: європейська інтеграція України і підписання Зони вільної торгівлі між ЄС та Україною не сумісні із Радянським союзом а-ля Митний союз", - наголосив він.

Крім того, Яценюк підкреслив, що так само на саміті вирішувалося питання і подальшої модернізації української газотранспортної системи, яке можливе тільки у вигляді трьохстороннього консорціуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому Європа може не дати грошей на ГТС України

"Окремо хотів би зазначити питання щодо газотранспортної системи. Україною було підписано разом із нашими європейськими партнерами меморандум про модернізацію газотранспортної системи і те, що питання експлуатації ГТС та її модернізації може вирішуватися тільки в трьохсторонньому форматі. Не у двухсторонньому, як буде пропонувати президент Янукович, -  між Україною та Росією, бо це означатиме перехід власності на українську ГТС до наших російських партнерів. Має бути виключно трьосторонній формат, де ми залучаємо наших європейськкх партнерів до модернізації та експлуатації української ГТС", - зауважив він.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк: "Європейська інтеграція України не сумісна із Радянським союзом а-ля МС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути