понеділок, 04 липня 2011 22:04

WikiLeaks подає в суд на Visa і MasterCard

WikiLeaks подає в суд на Visa і MasterCard

Скандально відомий проект викриттів WikiLeaks подає в суд на платіжні системи Visa і MasterCard, які відмовилися приймати перекази на адресу проекту. Платіжні системи вирішили більше не співпрацювати з WikiLeaks після того, як портал опублікував матеріали з Пентагону та Білого дому.

Проект підтримала у позові проти платіжних систем швейцарсько-ісландська компанія Datacell, яка тепер займається перерахуваннями фінансових пожертвувань на адресу WikiLeaks. Виконавчий директор Datacell Андреас Фінк зазначав, що ці платіжні системи перераховують кошти для сайтів азартних ігор і порносайтів, проте ресурс, що бореться за права людини, там порахували, мабуть, більш аморальним.

Компанії Visa і MasterCard, які контролюють 70% і 25% ринку платіжних системи Європи відповідно, не погодилися врегулювати конфлікт шляхом переговорів. У зв'язку з цим WikiLeaks вирішило звернутися до суду, пише The Inquirer.

Нагадаємо, раніше хакери-прихильники засновника порталу викриттів Джуліана Ассанжа здійснили ряд кібератак, що паралізували роботу платіжних систем Visa і Mastercard. Атаки були здійснені в помсту за те, що компанії заблокували можливість перерахування пожертвувань на користь проекту WikiLeaks. Також нападам піддалися сайти системи PayPal і банку PostFinance, які відмовили в послугах Ассанжу.

Зараз ви читаєте новину «WikiLeaks подає в суд на Visa і MasterCard». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути