понеділок, 31 липня 2017 23:31

Wall Street Journal: США розробили план надання Україні летального озброєння

Wall Street Journal: США розробили план надання Україні летального озброєння
США нададуть Україні летальне озброєння. Фото: Glavnoe

План американських військових та дипломатів передбачає постачання Україні протитанкових комплексів та інших видів оборонних озброєнь.

У міністерстві оборони та в Державному департаменті Сполучених Штатів Америки розробили план щодо надання Україні летальних оборонних видів озброєнь. Про це повідомляє американське видання The Wall Street Journal (WSJ) з посиланням на свої неназвані джерела в американській владі.

Ідеться насамперед про протитанкові комплекси та інші види оборонних озброєнь задля боротьби з підтримуваними Росією сепаратистами на Донбасі. Тепер план має бути затверджений Білим домом.

Водночас один із високопоставлених представників адміністрації Дональда Трампа заявив, що поки що жодного рішення щодо постачання Україні цих видів оборонних озброєнь не ухвалювали. Так само як і не було дискусії щодо цих пропозицій під час наради в Білому домі, що відбулася минулого тижня й присвячувалася російській тематиці. За словами посадовця, Трамп не отримував щодо планів надання Україні озброєнь жодної інформації, тож його позиція з цього питання невідома.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 700 американських дипломатів змусять залишити РФ

Речниця Пентагону повідомила, що в американському оборонному відомстві поки що "не визначились" щодо можливості надання Україні "летальних оборонних озброєнь".

Нещодавно спеціальний представник США щодо України Курт Волкер оголосив журналістам, що у Вашингтоні обговорюється можливе постачання Україні зброї для захисту від російської агресії.

Зараз ви читаєте новину «Wall Street Journal: США розробили план надання Україні летального озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути