середа, 07 липня 2021 13:34

Хабарництво в прокуратурі: перший антикорупційний вирок пройшов усі інстанції

Хабарництво в прокуратурі: перший антикорупційний вирок пройшов усі інстанції
Колишнього прокурора Генпрокуратури розшукують.

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому прокурору Генеральної прокуратури Олександру Матюшку. Чиновника засудили до двох років тюрми за спробу підкупу члена конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро.

Рішення 7 липня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомляє "Слово і діло".

Матюшка затримали в лютому 2016 року детективи НАБУ з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Він хотів за $10 тис. підкупити члена конкурсної комісії в НАБУ, щоб працевлаштуватись на керівну посаду в бюро.

Справу скерували до Голосіївського районного суду міста Києва. Проте за понад три роки суд так і не ухвалив вирок у справі. Пізніше провадження передали до Вищого антикорупційного суду, де його почали розглядати спочатку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексголову Приватбанка подають на міжнародний розшук

Вирок прокурору ВАКС оголосив торік у вересні. У січні апеляційна палата залишила вирок без змін. Сам прокурор - у розшуку. Щодо нього діяв запобіжний захід - 33 тис. грн застави.

"Перший вирок у справах НАБУ і САП в антикорупційному суді пройшов усі інстанції.

Хоч Матюшка й засудили, утім, його місце перебування не встановлено. Він у розшуку і не відбуває покарання", - пише Telegram-канал NABU Daily by Олег Новіков

Щороку державний бюджет України втрачає 450 млрд грн через корупційні схеми. Якщо додати до цієї цифри ще 500 млрд грн потенційних інвестицій, яких Україна не отримує через ті ж таки схеми, то буде ще один державний бюджет, повідомляли ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Хабарництво в прокуратурі: перший антикорупційний вирок пройшов усі інстанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути