четвер, 12 січня 2012 22:56

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вихід Тимошенко з в'язниці зламає всі плани влади на вибори - політолог

Вихід Тимошенко з в'язниці зламає всі плани влади на вибори - політолог

Для влади важливо, щоб екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не брала участі у виборах народних депутатів у 2012 році, бо вихід її з в'язниці може спричинити об'єднання опозиції.

Про це сказав в ефірі "5 каналу" політолог Вадим Карасьов.

Він зазначив, що незалежно від того, чи Тимошенко буде у в'язниці, чи буде визволена, вона залишається впливом політиком.

За його словами, Тимошенко залишається "альтернативним центром впливу, який розмагнічено", бо сьогодні є певна проблема зв'язку з представниками опозиції і самої екс-прем'єрки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко не пустила до себе лікарів МОЗ

"Що стосується її долі не як політика, бо вона безумовно залишиться політиком, а як людини, тут можливі різні варіанти. Можливо, її амністують або випустять під тиском, наприклад, рішення Європейського суду з прав людини, або, якщо ми оберемо все ж таки європейський шлях, то потрібно буде вирішити це питання", - сказав політолог.

На думку Карасьова, для влади важливо, щоб Тимошенко не брала участі у виборах народних депутатів, бо це змінює всі їхні плани.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стан Тимошенко стабільний, проводити з нею слідчі дії можна - МОЗ

"Вихід Тимошенко може спричинити об'єднання опозиції під тиском обставин, тому що суспільство чекає якогось організатора, воно чекає, хто б оформив ці розрізнені протести. Тимошенко тоді ламає гру і деяким опозиціонерам. Тому що "Батьківщина" при Тимошенко – це трошки інше, ніж "Батьківщина" навіть при Тимошенко Євгенії, не кажучи, коли її очолить хтось інший", - пояснив експерт.

Також політолог підкреслив, що звільнення колишнього прем'єра з в'язниці можливе.

Зараз ви читаєте новину «Вихід Тимошенко з в'язниці зламає всі плани влади на вибори - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

51

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути