понеділок, 23 листопада 2020 08:34

Вибори мерів: хто де перемагає

Вибори мерів: хто де перемагає
У Миколаєві переміг чинний мер, кандидат від партії "Пропозиція" Олександр Сєнкевич. Фото: pixabay.com

22 листопада відбувся другий тур виборів міських голів в 11 українських містах.

В основному лідирують чинні мери, пише segodnya.ua із посиланням на екзитполи соціологічних компаній, які вже озвучили результати опитувань.

У Дніпрі чинний мер Борис Філатов отримав 78,75%, тоді як у його опонента Загіда Краснова – 18,25%. Про це свідчать дані екзитполу від групи SOCIS.

На повторному голосуванні у Львові, за даними екзитполів, також переміг чинний мер Андрій Садовий із 62%. Олег Синютка набрав 37% голосів опитаних.

У другому турі виборів мера у Черкасах перемогу здобув діючий мер Анатолій Бондаренко від партії "За майбутнє" (54,25%). Про це свідчать дані екзитполу, проведеного соціологічною компанією Liberty Report на замовлення студії Савіка Шустера. Кандидат від партії "Голос" Віктор Євпак отримав 45,75% голосів.

У Миколаєві переміг чинний мер, кандидат від партії "Пропозиція" Олександр Сєнкевич – 61,6%, кандидат від ОПЗЖ Владислав Чайка отримав 38,4% голосів респондентів (екзитпол на замовлення інтернет-видання "НикВести").

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЦВК назвала явку у другому турі виборів

У Слов'янську за даними екзитполу RGB Group перемогу здобув чинний мер Вадим Лях (58,8%) Павло Придворов набрав 41,2%.

У Дрогобичі за даними підрахунку більшості протоколів ТВК також переміг чинний мер Тарас Кучма (13 109 голосів). У його опонента Андрія Веселого – 12 542 голоси.

Кандидат від партії "Рівне разом" Віктор Шакірзян отримав 50,94%, свідчить екзитпол, оприлюднений в ефірі програми "Україна обирає". Олександр Третяк набрав 46,03%.

Екзитпол, проведений виданням "Полтавщина" свідчить про перемогу у Полтаві кандидата від партії "Слуга народу" Сергія Іващенко – 41,6%. Олександр Мамай отримав 33,1%.

Ужгород (за даними підрахунку понад 90% протоколів місцевою ТВК) продовжить очолювати чинний мер Богдан Андріїв (51,4%). Віктор Щадей здобув 46,19%.

У Бердянську паралельний підрахунок видання "Бердянськ 24" свідчить про перемогу кандидата від партії "За майбутнє" Валерія Баранова (51,42%). У кандидата від ОПЗЖ Олександра Свідла – 48,56%.

У Нікополі, за підрахунком штабу Олександра Саюка, кандидат від "За майбутнє" Олександр Саюк отримав 55%, тоді як кандидат від "Слуги народу" Руслан Олійник – 41%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лисенко втретє став мером Сум

Під час другого туру виборів мерів 11 міст України поліція зареєструвала 407 заяв та повідомлень про порушення. Після їх перевірки правоохоронці порушили 11 кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Вибори мерів: хто де перемагає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути