вівторок, 05 квітня 2011 19:32

Спецтема: Війна у Лівії

ВПС США: Один день війни в Лівії коштує 4 мільйона

ВПС США: Один день війни в  Лівії коштує 4 мільйона

Один день операції в Лівії коштує американським Військово-повітряним силам чотири мільйони доларів, заявив командувач ВПС США Майкл Донлі.

За словами Донлі, до поточного моменту ВВС "вклали" у війну в Лівії приблизно 75 мільйонів. Ці кошти були витрачені на розгортання та бойове застосування близько 50 винищувачів, а також 39 літаків підтримки.

Американські бойові літаки з понеділка почали повертатися на свої бази в Європі, де будуть залишатися в стані підвищеної боєготовності. Літаки підтримки поки продовжать участь в лівійській кампанії.

Раніше повідомлялося, що загалом американська операція в Лівії коштувала понад півмільярда доларів. Різниця в цифрах настільки істотна з ціною війни для ВПС оскільки основну частину роботи в Лівії виконували літаки, а також кораблі і підводні човни ВМС США.

Саме військово-морські сили, зокрема, придушували систему ППО Лівії на початкових етапах операції за допомогою крилатих ракет "Томагавк".

Американці та їх союзники почали бомбардування лівійських військових об'єктів в середині березня. За оцінками НАТО, з тих пір було знищено близько 30 відсотків військового потенціалу режиму Муаммара Каддафі.

Авіація інших країн НАТО, що приєдналися до коаліції проти режиму Каддафі, тим часом продовжує наносити удари по його військам.

Зараз ви читаєте новину «ВПС США: Один день війни в Лівії коштує 4 мільйона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути