Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2018 13:18

Втручання Росії у вибори в Україні завершиться пшиком - американський дипломат

Втручання Росії у вибори в Україні завершиться пшиком - американський дипломат
Росія вливатиме гроші у вибори в Україні, попереджає американський дипломат Стівен Пайфер. Фото: nv.ua

Втручання Росії у вибори в Україні наступного року зазнає провалу. Про це сказав колишній посол США в Україні Стівен Пайфер.

"Російське втручання може спровокувати певний хаос під час українських президентських і парламентських виборів. Проте маю сумніви, що наступного року ви станете свідками успіху зусиль росіян, спрямованих на визначення результатів виборів президента чи приведення у парламент великого блоку, які б почали міняти політику України щодо Росії та якимось чином змирились із проросійським ярликом. Думаю, це виклики, з якими росіяни не впораються", - заявив американський дипломат в інтерв'ю LB.ua

При цьому екс-посол зауважив: "Буде вливання у вибори російських грошей, російська кіберактивність, російська присутність у соціальних медіа. І є певні фігури, зокрема, Віктор Медведчук, які мають досить прихильне ставлення до російської позиції".

Пропонуємо найцікавіші цитати.

Про Донбас

"Важко відчувати оптимізм щодо того, що може відбуватися протягом наступного року. Кремль готовий продовжувати підтримувати конфлікт, який триває вже 4 роки. І використовувати його як механізм, як спосіб чинити тиск на український уряд, створювати додаткові перепони у виконанні всього того, що він має зробити на шляху до успіху української держави"

Про "Мінськ"

"Мінський процес за 3 роки не приніс миру на Донбас. Якби він був реалізований, і всі кроки були вжиті, то шлях до виходу з нинішнього конфлікту є. Проблема полягає в тому, що починаючи з лютого 2015-го Росія та її маріонеткові сили не готові реалізовувати перші 2 умови угод – забезпечення стабільного припинення вогню та відведення важкого озброєння від лінії дотику. І поки не будуть виконані ці 2 умови, дуже важко переходити до інших кроків"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Диявол криється в деталях: Путін затвердив план на вибори в Україні

Про санкції проти Росії

"Скільки б росіяни не говорили, що санкції не завдають їм жодних серйозних наслідків, більшість економістів вважають, що санкції свою дію мають, що коштує російському ВВП від трьох четвертих до одного відсотка росту на рік. І для російської економіки, що перебуває у дуже інертному стані, адже її ріст ВВП складає лише 1,5% на рік, - це серйозний вплив"

Україна та НАТО

"У теперішньому контексті важко досягти консенсусу всередині НАТО щодо ідеї надання Україні плану дій щодо набуття членства. І це частково пов'язане, що Україна має конфлікт із Росією. Якби НАТО прийняло Україну до складу Альянсу завтра, то на неї б одразу почала поширюватись дія 5 статті, згідно з якою напад на одного члена є рівноцінним нападу на всіх. І це перепона, яка заважає розвитку відносин України з НАТО з такою швидкістю, з якою б багато хто хотів у Києві"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Медведчук подався на росТБ

Наступні президентські вибори відбудуться у березні 2019-го. До Верховної Ради нардепів обиратимуть восени того ж року.

Зараз ви читаєте новину «Втручання Росії у вибори в Україні завершиться пшиком - американський дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути