вівторок, 17 липня 2018 11:05

Втомлений від свідків суд над Януковичем відмовив Кравчуку

Втомлений від свідків суд над Януковичем відмовив Кравчуку
Леоніду Кравчуку відмовили у допиті в справі Януковича. Фото: УНІАН

Оболонський районний суд міста Києва відмовив у допиті першого президента Леоніда Кравчука у справі про державну зраду екс-президента-втікача Віктора Януковича.

Про це пише Depo.ua

"Суд, порадившись на місці, з усією повагою до Кравчука Леоніда Макаровича, вирішив: те, що він може повідомити, не стосується даного кримінального провадження, а є його загальними висновками про ситуацію в Україні та його висновками щодо спілкування з Віктором Януковичем під час зустрічей та обговорення тих чи інших питань. Тому суд відмовляє в допиті", - заявив суддя.

Водночас адвокат Януковича Віталій Сердюк заявив, що Кравчук погодився прийти до суду й дати свідчення, повідомляє "Укрінформ"

"Кравчук під час зустрічі у п'ятницю надав свою згоду прийти до суду та надати свідчення щодо відомих йому обставин 2014 року, зокрема у лютому. Просимо надати повістку для забезпечення допиту Кравчука у даному засіданні", - сказав Сердюк.

За словами адвоката, Кравчук володіє інформацією про наявність "плану знищення Януковича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковича має судити воєнний трибунал

Протягом розгляду справи про державну зраду Віктора Януковича його адвокати не змогли забезпечити присутність на засіданні суду ні Януковича, ні свідків (екс-прем'єра Миколи Азарова, екс-міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, екс-голови СБУ Олександра Якименка).

Наприкінці червня суд допитував колишню помічницю Януковича Ганну Герман.

Оболонський районний суд Києва офіційно викликав Януковича як обвинуваченого на засідання у травні 2017-го. З того часу допитав багатьох свідків серед топ-чиновників, зокрема президента Петра Порошенка.

Зараз ви читаєте новину «Втомлений від свідків суд над Януковичем відмовив Кравчуку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути