пʼятниця, 09 квітня 2021 14:08

Росія другий день поспіль транслює страшилки про НАТО і Україну

Росія другий день поспіль транслює страшилки про НАТО і Україну
Москва намагається залякати Україну певними "наслідками" від зближення з Альянсом. Фото: ТАСС

Представниця Міністерства закордонний справ Росії Марія Захарова заявила, що приєднання України до НАТО призведе до "незворотних наслідків" для української державності та загострення ситуації на Донбасі.

"Ми звернули увагу на заяви президента Володимира Зеленського, який побував учора на Донбасі, що вступ країни в НАТО нібито призведе до закінчення конфлікту в регіоні. Гіпотетичне отримання членства в Альянсі, всупереч очікуванням Києва, не тільки не принесе мир в Україну, але, навпаки, призведе до масштабної ескалації ситуації на південному сході і може призвести до незворотних наслідків для української державності", - сказала чиновниця під час брифінгу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість українців вірять у повномасштабний наступ Росії

Це вже не перший випадок, коли Москва намагається залякати Україну певними "наслідками" від зближення з Альянсом.

Напередодні заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак сказав, що розв'язання бойових дій на Донбасі та вступ України в НАТО буде "початком кінця України". Також він повторив темник Кремля, про те, що Росію "можуть змусити воювати на Донбасі" для нібито захисту її громадян.

Раніше на тлі стягування російських військ до східних кордонів України і загострення на Донбасі президент Зеленський провів переговори на вищому рівні зі США, Британією та іншими членами НАТО. Зеленський впевнений, що надання плану дій щодо членства в Альянсі стало б справжнім сигналом для Російської Федерації. Президент вважає, що НАТО — єдиний шлях до закінчення війни на Донбасі.

Після цього Литва заявила, що запропонує союзникам по НАТО надати Україні ПДЧ. Саме після його реалізації Україна зможе стати повноправним членом організації.

Зараз ви читаєте новину «Росія другий день поспіль транслює страшилки про НАТО і Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути