четвер, 05 квітня 2018 13:00

Всі, хто голосував за "медреформу" Супрун, повинні лікуватися тільки в Україні - Рабінович

Всі, хто голосував за "медреформу" Супрун, повинні лікуватися тільки в Україні - Рабінович
Лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович заявив, що партія має намір з 11 квітня розпочати безстрокову акцію на підтримку відставки в. о. голови МОЗ Уляни Супрун

В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повинна покинути займану посаду, а всіх, хто підтримує її вбивчу "медичну реформу", треба зобов'язати після її відставки лікуватися тільки в Україні. Таку думку висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович в прямому ефірі ток-шоу "Український формат" на телеканалі NewsOne.

Політик також заявив, що вже зареєстрував у Верховній Раді відповідний законопроект.

"Нещодавно заступник Супрун повідомив, що молодий, тільки-но закінчивший вуз медик може замінити лікарів з тридцятирічним досвідом роботи. У зв'язку з цим я наполягаю на тому, щоб наші "реформатори" не лікувалися у "Феофанії" і в західних країнах, а ходили на прийом до таких молодих фахівців. Нехай самі лікуються у вчорашніх студентів, а нам залишать досвідчених медиків! Саме тому я подав законопроект, виходячи з положень якого депутати, які проголосували за "медреформу", не мають права протягом 10 років лікуватися за межами України. Я вважаю, що це справедливо!" - констатував парламентарій.

На його думку, реформуванням системи охорони здоров'я зобов'язані займатися професіонали, адже саме бюрократія самої системи підлягає реформуванню, а не медицина як наука.

"Коли Супрун тільки очолила МОЗ і заявила, що має намір домогтися дозволу на трансплантацію органів, я відразу сказав, що її управління системою охорони здоров'я не закінчиться нічим хорошим. Медицина - це наука, вона не підлягає реформуванню, перетворенню підлягає лише система охорони здоров'я. Супрун і співтовариші замість реформування бюрократичної надбудови вирішили не лікувати хворих на туберкульоз, дітей, скасували швидкі допомоги, не закуповують вакцину проти кору", - підкреслив нардеп.

Він зазначив, що поділяє думку тих, хто вважає, що українська система охорони здоров'я в занепаді та вимагає "перезавантаження". Але закликав в процесі реформування не ставити експерименти над народом України.

"Не можна прийти до влади і говорити: "потрібно щось робити". Це так не працює! Необхідно знати, що робити напевно, а не експериментувати над народом і вбивати людей. Для того щоб провести реформу потрібні дві речі: кадри і гроші. Нових кваліфікованих кадрів у них немає, вони спираються на старих працівників цієї сфери. На сьогоднішній день Україна потребує 34 тис. сімейних лікарів. Ми ж маємо лише 8-12 тис. подібних фахівців. Що робити тим, кому не вистачить лікарів? Померти, тільки тому, що влада вибрала не той шлях розвитку? Супрун заявляє, що сільські пенсіонери зможуть викликати лікаря за допомогою сервісів Google. Вона сміється? Вона взагалі знає, як у нас в селі живуть люди?" - обурився лідер партії "За життя".

Він упевнений, що в. о. голови МОЗ незабаром нарешті покине займану посаду, і "допоможе" їй в цьому його політична сила - з 11 квітня партія "За життя" починає безстрокову акцію на підтримку відставки Супрун.

"Безумовно, Супрун піде зі свого поста, і партія "За життя" з 11 квітня починає безстрокову акцію на підтримку її відставки. Але проблема в тому, що після її відходу МОЗ очолить черговий" Смоли ", який у всіх гріхах звинувачуватиме" попередники ", - і виправити ці гріхи буде не так-то просто. Хіба з нинішньої пенсією і мінімальною зарплатою пересічний українець зможе дозволити собі шунтування серця або навіть лікування пошкоджених кінцівок за десятки, якщо не сотні тисяч гривень? Ні. Супрун нахабно порушує 49 статтю Конституції , де пря мо написано, що громадянину гарантовано безкоштовне медичне обслуговування. Точка! " - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «Всі, хто голосував за "медреформу" Супрун, повинні лікуватися тільки в Україні - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути