Ексклюзиви
середа, 14 лютого 2018 11:07

"Враження, що прилетів здаватися" - посадовець про затримання Труханова

"Враження, що прилетів здаватися" - посадовець про затримання Труханова
Геннадія Труханова затримали в аеропорту "Бориспіль" зранку 14 лютого. Фото: truhanov.od.ua

Повернення в Україну мера Одеси Геннадія Труханова, якому напередодні заочно оголосили про підозру, насторожує деяких високопоставлених чиновників.

Про це пише ТСН.ua, посилаючись на одного з них.

"Таке враження, що він прилетів здаватися. І це дуже насторожує", - зазначило джерело.

За його словами, під час затримання в аеропорту "Бориспіль" Труханов не чинив опору прикордонникам. Далі очільника Одеси передали працівникам НАБУ, які відвезли його до своєї адмінбудівлі на вул. Сурікова в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Труханова затримали в аеропорту

13 лютого детективи НАБУ заочно повідомили про підозру меру Одеси Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Підозра стосується справи "Краяна".

Слідство вважає, що посадовці причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. У вересні 2016 року Одеська міська рада за 185 млн грн придбала будівлю, яка раніше входила до комплексу ДП Завод "Краян", у приватної структури. Та раніше купила нерухомість за 11,5 млн грн. Отримані від міської влади кошти фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої перебуває в зоні АТО. Детективи НАБУ та прокурори САП домоглися арешту рахунків компанії-продавця будівлі.

23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Після того один із депутатів Одеської облради - бенефіціар компанії-продавця згаданої будівлі - разом із ще однією особою запропонували співробітнику НАБУ хабар у розмірі $500 тис. в обмін на зняття арешту з рахунків компанії. Їм повідомили про підозру.

Зараз ви читаєте новину «"Враження, що прилетів здаватися" - посадовець про затримання Труханова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути