вівторок, 25 грудня 2012 12:01

Враховуючи впертість і "невмєняємість" керівництва, новий уряд протягне місяців сім — Капранов

Враховуючи впертість і "невмєняємість" керівництва, новий уряд протягне місяців сім — Капранов
Дмитро Капранов: Янукович призначив найкраще з того, що у нього було. Фото: volynnews.com

Новий уряд буде займатись тим, чим і старий — вибиванням грошей із кишень українців.

Таку думку в коментарі Gazeta.ua висловив видавець і письменник Дмитро Капранов.

На його думку, з новим урядом може трапитись, як у притчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МЗС кажуть, що зовнішньополітичний курс України не залежить від імені міністра

"Зазвичай, коли на судні аврал якийсь, то винних у цьому авралі призначають відповідальними за його ліквідацію. Є така стара історія, як капітан піратського корабля вирішував подібну ситуацію. З провини одного артилериста одна гармата не була закріплена і в шторм почала їздити і трощити все на палубі. Тоді сам винуватець, ризикуючи власним життям, виліз і зачепив її до одного борта і закріпив, врятувавши таким чином судно. Капітан зробив мудро : вишикував усю команду на палубі, нагородив його гаманцем з грошима, а потім повісив його на реї за те, що довів до такої ситуації. Зараз ми бачимо саме такий сценарій. Бюджетну пробоїну затикають усіма, ким можна. В результаті, Азарова потім розстріляють за те, що не зміг її заткнути", - припусти вписьменник.

Оскільки сьогодні уряд не робить нічого, окрім того, що забирає гроші у людей та бізнесу, для нього теж все може закінчитись плачевно.

"Забирають корпоративно, у великих, у маленьких, із кишені у громадян — у кого завгодно, бо гроші, це перша їхня задача. Проте, вони нічого окрім цього не роблять, тому все закінчиться погано. Спротивом, у тому числі і силовим усього бізнесу і людей. А от кого із цієї команди розстріляють, а хто залишиться і замінить керівників, залежить від гостроти напливу", - впевнений Капранов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін Азарова може стати урядом капітуляції — Чалий

Відповідаючи на питання про те, скільки може прожити новий уряд, письменник відповів: "Враховуючи впертість і невмєняємість керівництва, яке чхати хотіло на громадську думку, то він протягне місяців сім. Якби у нас була система керування така, щоб заміряла температуру у суспільстві, в економіці, тоді три місяці - вже довгожитель".

Втім, Капранов впевнений, що призначення уряду найкраще з того, яке могло бути.

"Бо бюджет має виконувати людина, яка його прийняла. Кращих варіантів в них не було. Чи правильно чинить президент, сказати важко. Бо президент сам не може сказати, куди він іде. Ми тільки здогадуємося, чого він хоче - щоб у нього були стабільні доходи, а народ України перестав "вонять" і тиснути. А народ України не припинить "вонять", а підніметься і дуже консолідовано. Якщо в нього є якісь інші задачі, хотілось би із ними ознайомитись, тоді буде зрозуміло, чи правильно він діє. А поки він діє так, як самогубець: робить усе, щоб для нього все закінчилось дуже погано, а разом із тим і Україна дуже сильно втратила", - підсумував Капранов.

Зараз ви читаєте новину «Враховуючи впертість і "невмєняємість" керівництва, новий уряд протягне місяців сім — Капранов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути