Ексклюзиви
понеділок, 16 травня 2022 04:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Лікар з Азовсталі розповів про стан захисників Маріуполя

Лікар з Азовсталі розповів про стан захисників Маріуполя
Показали стан захисників Азовсталі. Фото: телеграм-канал полку "Азов"

Поранені бійці із Азовсталі у Маріуполі потребують посиленого харчування для загоєння ран. Зараз навіть ті, хто не має пошкоджень, їдять мізер.

Критичність ситуації додає відсутність питної води, в технічній воді, до використання якої перейшли, дуже багато іржі, хвороботворних бактерій. Крім головного болю і частих непритомностей, лікарі помічають запаху ацетону, пише один із таких лікарів, слова якого публікує співробітниця Київського пологового будинку №1 Надія Давиденко.

"Їх постійно нудить, хоча рвати практично нема чим. Метоклопромід та ондоцетрон закінчилися вже місяць тому. Поранені потребують посиленого харчування, для нормального загоєння ран потрібно максимально більше білків та вуглеводів, адже тканини нема з чого відновлюватися. А якщо ще взяти до уваги те, що рани гнояться, а на це йде левова частка імунітету та сил, то шанси на одужання мізерні", – каже лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Разом ми їх врятуємо" - Верещук зустрілася з родичами захисників Азовсталі

Фактично кожен боєць за час блокади втратив не менше 20 кілограм, проте необхідність виконувати необхідні завдання нікуди не поділася.

"Стійкість духу чоловіків, які у своїй на позиціях - не передати словами. Але їхні очі сповнені надії та віри в те, що нас скоро врятують", йдеться в дописі.

Для порятунку оборонців Азовсталі задіяні всі можливі міжнародні організації і практично всі лідери світу, але президент РФ Володимир Путін не дає згоди, в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Зараз ви читаєте новину «Лікар з Азовсталі розповів про стан захисників Маріуполя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути