Ексклюзиви
вівторок, 08 жовтня 2013 21:51

ВР ігноруватиме питання виборів на округах Домбровського, Балоги та Маркова - експерт

ВР ігноруватиме питання виборів на округах Домбровського, Балоги та Маркова - експерт
Кость Бондаренко Фото: zik.ua

Політолог, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна Кость Бондаренко переконаний, що питання виборів на округах Олександра Домбровського, Павла Балоги та Ігоря Маркова в парламенті не підніматимуть цього року. Таку думку він висловив в коментарі Gazeta.ua.

"Це рішення має прийняти Верховна Рада. Вона має врахувати такий фактор, як наявність грошей в бюджеті на проведення виборів. Проведення виборів в окрузі – багатотисячні затрати. Це лише здається, що провести – це просто, але ж треба залучити людей, орендувати приміщення, провести кампанії – це все вимагає грошей", - висловив переконання політолог.

Водночас, директор Київського інституту проблем управління імені Горшеніна додав, що важливо зважати на той політичний розклад, який присутній в парламенті: "Другий момент – потрібно враховувати ту кон'юктуру, яка складається в парламенті, щоби нардепи зібралися, підняли це питання, проголосували".

Окрім того, він наголосив, що важливо, щоби це питання не стало "яблуком розбрату".

"Цілком ймовірно, що це питання буде перенесене на наступний рік. Цього ж року – навряд чи", - резюмував Бондаренко.

Сьогодні Верховна Рада виділила Центральній виборчій комісії 48,8 млн грн, у тому числі на проведення виборів народних депутатів у п'яти проблемних округах.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 вересня призначила на 15 грудня повторні вибори народних депутатів у п'яти мажоритарних округах - № 94 (Обухів, Київська область), 132 (Первомайськ, Миколаївська область), 194 і 197 (Черкаська область) та 225 ( Київ, Шевченківський район). Закон встановлює, що виборчих процес повторних виборів розпочинається за 60 днів до дня голосування. ЦВК визнав неможливим встановити результати виборів народних депутатів у п'яти одномандатних округах 28 жовтня 2012.

12 вересня Вищий адміністративний суд зобов'язав Центральну виборчу комісію скасувати реєстрацію депутата Верховної Ради Маркова. Таким чином суд визнає доведеним факт фальсифікації результатів голосування на парламентських виборах в окрузі №133 у Одесі, де переможцем було визнано Маркова.

7 лютого Вищий адміністративний суд позбавив повноважень народних депутатів Олександра Домбровського (округ №11; Вінницька область) і Павла Балогу (округ №71; Закарпатська область), обидва - позафракційні. Рішення було прийнято на основі скарги Юрія Кармазіна про порушення під час парламентської виборчої кампанії. Цим же рішенням ВАСУ зобов'язав Центральну виборчу комісію провести повторні вибори в одномандатних округах №11 і 71, однак Рада на невизначений термін відклала розгляд цього питання.

Зараз ви читаєте новину «ВР ігноруватиме питання виборів на округах Домбровського, Балоги та Маркова - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути