субота, 19 листопада 2011 12:05

Вожді опозиції домовилися з Банковою - Гриценко

Вожді опозиції домовилися з Банковою - Гриценко

У Верховній Раді відбулася змова провладної більшості і так званих головних опозиційних сил – Блоку Юлії Тимошенко та "Фронту змін", заявляють депутати-опозиціонери, які не голосували за новий закон про парламентські вибори.

Ухвалення Верховною Радою у четвер законопроекту про вибори народних депутатів за мішаною виборчою системою мінімізує шанси для проведення чесних виборів, є реалізацією сценарію, спрямованого на збереження теперішнього режиму Партії регіонів, кажуть у партії "Наша Україна".

"Крім того, провладна більшість не пішла опозиції на поступки в жодному з принципових питань", - заявив "Радіо Свобода" лідер "Громадянської позиції", депутат від НУНС Анатолій Гриценко.

"Це була змова вождів опозиції з Банковою. Законопроект, який написав Янукович, щоб обмежити права опозиції, придумавши 225 мажоритарників, тим більше, давши можливість висуватися без партійного квитка, щоб не було соромно за назву Партії регіонів, рейтинги якої падають. Я б зрозумів ще кроки назустріч владі, якби вдалося витягти з тюрми, щоб перестали над ними знущатися, Тимошенко і Луценка, або було вирішене якесь значиме, вкрай важливе питання", – наголосив він.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада прийняла новий "Закон про вибори". Ним став напрацьований Тимчасовою слідчою комісією законопроект №9265-Д. У ньому підвищують прохідний бар'єр до 5 %, вводиться пропорційно-можоритарна система та забороняється участь блоків у виборах. Партія Регіонів дала 187 голосів, БЮТ - 62, НУ-НС - 36, КПУ - 24, "Реформи заради майбутнього" - 19, "Народна партія" - 20, позафракційні - 18.

На прохання опозиції у законопроекті змінили правила ухвалення рішень дільничими комісіями: замість більшості від кворуму рішення буде приймати більшість від усього складу.

Зараз ви читаєте новину «Вожді опозиції домовилися з Банковою - Гриценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути