пʼятниця, 30 листопада 2018 21:06

Воєнний стан піде на користь - Кравчук

Воєнний стан піде на користь - Кравчук
Треба брати відповідальність і виконувати букву закону, - каже перший президент Леонід Кравчук про воєнний стан. Фото: УНІАН

Воєнний стан змінить країну на краще, головне зараз - виконувати букву закону. Про це в ефірі одного з телеканалів сказав перший президент Леонід Кравчук.

"Я законослухняна людина і коли закон прийнятий, я беру відповідальність його виконувати. Головне зараз виконувати дух, букву і положення закону. Всі, хто не виконують, мають нести відповідальність", - сказав він.

За 30 днів воєнного стану країна зміниться в плані дисципліни і порядку, зауважив Кравчук.

"Якщо влада буде діяти системно, послідовно, дисципліновано і відповідально, то будуть зміни в плані порядку. Зараз невиконання законів набуло загрозливого характеру. Можливо, ці 30 днів буде використано для того, щоб люди отямилися, особливо чиновники, високого рангу, і відчули серйозну відповідальність", - сказав перший президент.

"Кажуть "Не було би щастя, так нещастя допомогло". Можливо, цей перший досвід воєнного стану дасть нам можливість повернутися до внутрішнього голосу України і збагнути, що ситуація надзвичайно складна", - додав він.

Росія поступово ізолюється, зауважив Кравчук.

"Мені імпонує те, що зараз діється у світі навколо повернення українських моряків. Президент США скасував зустріч з Путіним. Це означає, що Росія поступово потрапляє у пастку ізоляції. Світ вже серйозно поставився до цієї проблеми. Це не просто агресія, це бандитизм", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російських чоловіків не впускатимуть в Україну

На позачерговому засіданні 26 листопада Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії для захисту від агресії Росії.

Воєнний стан дозволить президенту у випадку повномасштабного вторгнення російської армії в Україну за хвилини організувати оборону .

Зараз ви читаєте новину «Воєнний стан піде на користь - Кравчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути