четвер, 03 вересня 2020 15:22

"Вовка боятись - у президенти не ходити" - активісти прийшли до Зеленського
7

Під Офісом президента у четвер громадські діячі провели акцію "Та послухай ті плівки".

Люди вимагали від президента Володимира Зеленського ліквідувати Окружний адміністративний суд міста Києва, судді якого фігурують у кримінальній справі Національного антикорупційного бюро.

Акцію проводили Центр протидії корупції, Автомайдан і Фундація DEJURE, повідомляє Укрінформ.

Активісти тримали плакати з написами: "Навіть інтроверти їх слухали","Тобі 42 роки. Ти ж не вовк якийсь", а також фотографії суддів ОАСК.

Під час акції прозвучали уривки записів з кабінету голови ОАСК Павла Вовка, які є предметом розслідування детективів НАБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВРП відмовилася відстороняти Павла Вовка

"Минуло вже два місяці, як НАБУ повідомило про підозру семи суддям Окружного адмінсуду Києва. Їх підозрюють у намаганні захопити державну владу, створенні злочинної організації, перешкоджанні роботі органів судової влади.

Це масштабні корупційні злочини, за які їм світить тюремний вирок, але президент Зеленський мовчить і ніяк не коментує цієї суддівської шайки. Тому ми сьогодні прийшли, щоб увімкнути йому ці плівки.

Цей суд немає нічого спільного з судом. Це злочинна організація, і їх треба якнайшвидше розігнати. Єдиний, хто це може зробити, це президент, тому що він може ініціювати ліквідацію цього суду, але він цього не робить", - сказала представниця ЦПК Галина Чижик.

Цього тижня НАБУ опублікувало записи розмов голови Окружного адміністративного суду міста Києва Павла Вовка. "Надо захватить власть в этой ВРП", - йдеться у розмовах.

У липні Вовку й низці суддів детективи повідомили про підозру. Інкримінують створення злочинної організації, захоплення державної влади, зловживання впливом і втручання в діяльність державних діячів, створення штучних перешкод у діяльності Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Також розмови суддів ОАСК НАБУ публікувало торік, у липні.

Зараз ви читаєте новину «"Вовка боятись - у президенти не ходити" - активісти прийшли до Зеленського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути