четвер, 20 лютого 2020 03:13

Восени Україна підвищить свій статус у НАТО - міністр оборони

Восени Україна підвищить свій статус у НАТО - міністр оборони
Україна підвищить свій статус у НАТО. Фото: Сегодня

Якщо темпи реформ будуть збережені, Україна може вже 2020 року стати для НАТО партнером з розширеними можливостями. Це є підвищенням статусу України в Північноатлантичному альянсі.

"Основні підсумки Мюнхена такі: зменшення уваги до України на рівні експертів і міністерства оборони не має місця - увага дуже велика, є велика підтримка. Є повна підтримка нашого курсу реформ, вони знають про наш курс реформ", - заявив міністр оборони Андрій Загороднюк, повідомляє РБК-Україна.

Україна приєднається до місії НАТО в Іраку, щойно Альянс визначиться з термінами і завданнями такої місії. Про її поновлення домовилися в Брюсселі міністри оборони країн НАТО. Меморандум з боку України підписав глава оборонного відомства.

Він розповів, що мав зустрічі з понад десятьма колегами. "У Брюсселі, за день до Мюнхена, у нас була зустріч із генеральним секретарем і його заступником. Засідання - фактично як комісія України - НАТО, неформальне. І там були присутні всі міністри оборони країн - членів НАТО, які приїхали до Брюсселя", - розповів Загороднюк .

Також в Україні постійно працюють радники міністрів оборони країн НАТО, які доповідають про хід реформ. Збереження темпів реформування оборонної галузі міністр назвав ключовою передумовою для отримання у вересні нового статусу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мюнхенський план" став можливим, бо до влади прийшов президент-миротворець

Раніше в НАТО розповіли про "приголомшливий внесок" України в місії в Афганістані і Іраку.

Зараз ви читаєте новину «Восени Україна підвищить свій статус у НАТО - міністр оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути