Ексклюзиви
вівторок, 03 січня 2023 19:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог намагається просуватися по своїх трупах: Залужний поговорив із Міллі

Ворог намагається просуватися по своїх трупах: Залужний поговорив із Міллі
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний обговорив із американським генералом потреби Сил оборони. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний провів першу у новому році телефонну розмову з головою об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки Марком Міллі.

Обговорили потреби Сил оборони для боротьби з російським агресором. Про це Залужний повідомив у вівторок.

Український генерал розповів американському колезі про зміни в оперативно-стратегічній обстановці, передусім у наземному і повітряному просторах України.

"Важкі бої ведуться на рубежі Сватове – Кремінна, а також у напрямку Лисичанська. Найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ. Там ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ", – повідомив Залужний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зідзвонився із Сунаком: що сказав президент

"На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки і продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсона, передусім мирних мешканців та обʼєктів критичної інфраструктури міста", – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Ситуація на кордоні з Білоруссю повністю контрольована, повідомив Залужний.

З 31 грудня по сьогоднішній ранок ворог завдав 14 ударів крилатими ракетами і застосував 94 дрони-камікадзе типу Shahed-136, сказав генерал.

Залужний подякував Міллі за надані за його активного сприяння зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва.

"Сьогодні вони рятують життя насамперед цивільних громадян України", – заявив головнокомандувач ЗСУ.

"Я високо ціную лідерство генерала Міллі у наданні Україні військової допомоги. Взаємна довіра та спільне бачення допомагають підвищувати спроможності українського війська обороняти мирні міста і села нашої держави, що є гарантією безпеки в усій Європі", – сказав генерал.

Сили оборони відбили атаки ворога на Луганщині і Донеччині.

За 314 днів ЗСУ знищили понад 108 190 російських окупантів, 6100 броньованих машин, 3036 танків, 270 гелікоптерів і 283 літаки.

У грудні президент США Джозеф Байден підписав бюджет, який містить $45 млрд допомоги Україні і союзникам для протистояння російській агресії.

Зараз ви читаєте новину «Ворог намагається просуватися по своїх трупах: Залужний поговорив із Міллі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути