неділя, 22 січня 2023 20:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог готується до наступу: Данілов назвав наміри Путіна

Ворог готується до наступу: Данілов назвав наміри Путіна
У Кремлі хочуть знищити Україну, сказав секретар РНБО Олексій Данілов. Фото: Facebook.com/rnbou

У країні-агресорці Російській Федерації хочуть знищити Україну.

РФ готується до наступу, першою ознакою цього є активні інформаційні заходи ворога. Про це написав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов у колонці на "Українська правда".

"Нас хочуть залякати, тому що перемогти на полі бою вони не в змозі. Ми маємо з вами це пам'ятати", ‒ написав секретар РНБО.

"Москва бажає під корінь знищувати саму Україну як історичне явище – мову, історію, культуру, носіїв української ідентичності. Тотальний і абсолютний геноцид. Тотальна війна на знищення. Кремль знає: в іншому випадку зникне сама Росія як недобитий пережиток тиранії минулого, країна зла і насильства. Для досягнення своєї мети Путін хоче завдати Україні військової поразки, стратегічної за характером і наслідками", – пише Данілов.

За його словами, "новоспечені жукови в особі Герасимова" концентрують ресурси, підтягують резерви, відновлюють боєздатність і шукають найвразливіші ділянки українського фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна допомога: Велика Британія передає Україні танки Challenger 2

"Перед тим, як починають стріляти танки, в хід йдуть отруйні інформаційні гази, які складаються з брехні, маніпуляцій, фейків і дезінформації, активізації агентів інформаційного фронту", – заявив Данілов.

"І якщо вам починають розповідати про незліченну кількість супернавчених та до зубів озброєних мобілізованих, надсучасну російську військову техніку, про останнє покоління ракет, які зметуть центри прийняття рішень, про новітні розробки, армію БпЛА та про те, що "путін починає воювати по-справжньому", і тому в української армії немає жодних шансів – знайте, це працює ворог, через різні анонімні канали та своїх агентів впливу", – пише секретар РНБО.

Зараз Україна має безпрецедентну підтримку світу, зазначив.

"Єдиний Захід, багатомільярдна допомога і, найголовніше, український дух волелюбства і сформована політична нація, яка відчула смак перемоги", – сказав.

Водночас Данілов зазначив, що недооцінка ворога "смертельно небезпечна".

"У нього ще є великий ресурс – людська маса, але маса – не народ, який став на захист Батьківщини та власної родини. В нього ще залишилися ракети і тони воєнного заліза", – пише секретар РНБО.

"Про це потрібно знати, пам'ятати і враховувати. Але також потрібно пам'ятати, що Росія приречена програти, історична місія України – добити химеру постімперського утворення, назавжди знищити саму ідею Росії імперської. Після чого Росія має стати звичайною національною державою, позбавленою колоній, або фрагментуватися. Щоб світ позбувся глобальної загрози, Україна платить найвищу ціну з можливих – це наша жертва на вівтар свободи і демократії. Ми вистоїмо, тому що наша доля – бути вільними", – заявив Данілов.

Основні зусилля російські окупанти зосереджують на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Ворог веде безуспішні наступальні дії на Запорізькому, Авдіївському і Лиманському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

РФ може спробувати здійснити "крайній ривок" у лютому або березні, сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «Ворог готується до наступу: Данілов назвав наміри Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути