пʼятниця, 20 січня 2012 16:44

Волзі можуть винести вирок щодо зловживання, хоча це і абсурд - Король

Волзі можуть винести вирок щодо зловживання, хоча це і абсурд - Король
Василь Волга

Вірогідність того, що колишньому голові Держфінпослуг Василю Волзі винесуть вирок за статтею щодо зловживання службовим становищем навіть більша, ніж вірогідність винесення вироку за замах на отримання хабаря.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав відсторонений адвокат Волги Олег Король.

"При грамотному захисті і кількох повторних екпертизах обвинувачення за завершений замах на хабар точно не знаходить підтвердження. Там дуже слабо. Так одним з головних доказів вважається коротке повідомлення, яке прийшло від Адамовича на телефон Василя Волги. Там була одна цифра — 500. Більше нічого", - розповів адвокат.

А от щодо зловживання службовим становищем і заволодіння державними коштами, то тут все буде залежати від доказової бази, вважає він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Настрій у Волги бадьорий, а от стан здоров'я жахливий - адвокат

"На диво, вирогідність вироку щодо зловживання навіть більша, хоча це абсурд. Адбсурдно звучить навіть фраза "Присяжнюк за попередньою змовою групою осіб Волгою". Тобто, Волга - це група осіб! Це мало б хоч якийсь сенс, якби Присяжнюк передав хоч копійку цих грошей Волзі і це було б зафіксовано і Присяжнюк це б визнав. Але він же не визнав! Відсутня сама подія злочину — заволодіння державними коштами зі сторони Волги. Однак, все ж таки, вирогідність винесення вироку за цією статею існує, бо вона дуже проста: є кошти, є їх отримання, є підробний диплом", - пояснив Король.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василя Волгу триматимуть у СІЗО до січня

Раніше в обвинувальному висновку прозвучало, що Василь Волга незаконно влаштував на посаду головного спеціаліста відділу стандартів корпоративного управління Держфінпослуг Віталія Присяжнюка. Начебто Волга влаштував Присяжнюка, хоча той надавав Волзі послуги водія, а не виконував обов'язки головного спеціаліста.

Зазначається, що начебто Волга влаштував Присяжнюка на цю посаду, бо водії отримували меншу зарплатню. Крім того, для цієї посади повинен був бути диплом про вищу освіту, а Присяжнюк подав підробний диплом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти Волги порушили другу кримінальну справу

Таким чином, у результаті нібито змови Волги і Присяжнюка за період з 23 квітня 2010 року по 5 вересня 2011 року Присяжнюк заволодів державними коштами на суму 47 тисяч 138 гривень 6 копійок. Ці кошти було виплачено йому в якості зарплатні за виконання обов'язків головного спеціаліста. Також Олег Король пояснив, що Присяжник вже відшкодував ці кошти до бюджету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Адвокат Волги потягне до суду Генпрокуратуру

У судового засіданні щодо справи Волги оголошено перерву до 27 січня 10.30.

Зараз ви читаєте новину «Волзі можуть винести вирок щодо зловживання, хоча це і абсурд - Король». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути