четвер, 18 жовтня 2012 10:41

Волошин: Президент та МЗС розуміють, від чого залежать відносини з ЄС та США

Волошин: Президент та МЗС розуміють, від чого залежать відносини з ЄС та США
Олег Волошин. Фото: ukrinform.ua

Президент України Віктор Янукович і Міністерство закордонних справ зацікавлені у проведенні чесних та прозорих парламентських виборів в Україні, адже від цього залежать майбутні відносини України з Європейським Союзом, США та перспектива підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це в середу під час "круглого столу" в Києві заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.

"Ми свідомі (МЗС - Gazeta.ua) і Президент України, як людина, яка особливо зацікавлена в тому, щоб ці вибори пройшли чесно і прозоро: ми чітко розуміємо, що від відповідності цим критеріям залежать наші відносини з Європейським Союзом, Сполученими Штатами Америки та перспектива підписання Угоди про асоціацію (між Україною та ЄС - Gazeta.ua)", - сказав Волошин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ситуація з самітом Україна-ЄС проясниться 14 листопада

Водночас, за його словами, відповідно до позиції, яку займає вище керівництво держави, Україна повинна мати максимальну кількість міжнародних спостерігачів на виборах. Дипломат переконаний, що максимальна присутність міжнародних спостерігачів під час виборчого процесу в Україні - передусім, у її власних інтересах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Керівництво ЄС готове зустрітися з Януковичем після виборів та вирішення питання щодо Тимошенко

"Щодо роботи з міжнародними спостерігачами, то принциповою позицією Президента України Віктора Януковича і керівництва нашого міністерства завжди було те, що ми повинні мати максимальну кількість спостерігачів, тому що це - у наших власних інтересах", - наголосив офіційний представник МЗС України.

Зараз ви читаєте новину «Волошин: Президент та МЗС розуміють, від чого залежать відносини з ЄС та США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути