середа, 21 лютого 2018 11:57

Волкер про миротворців: "Не бачу підстав сподіватися"

Волкер про миротворців: "Не бачу підстав сподіватися"
Курт Волкер очікує від Росії пропозиції щодо миротворців. Фото: dpa

Росія не готова вивести свої війська з Донбасу для введення на окуповані території миротворчої місії ООН.

Про це заявив спецпредставник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю "Європейській правді".

"У питанні миротворців все крутиться навколо одного принципового рішення, яке мають ухвалити росіяни. Все залежить від того, чи погодиться Росія забрати свої війська з Донбасу і дозволити силам ООН взяти під свій контроль безпекову ситуацію. І коли це станеться – тоді настане черга України виконувати зобов'язання за Мінськими угодами – на кшталт місцевих виборів, особливого статусу і так далі. Зараз я справді не бачу підстав сподіватися, що Росія вже готова це зробити.

Але у нас була доволі продуктивна зустріч (із Сурковим) у січні, де ми дуже чітко пояснили свою позицію: якщо Росія справді хоче миру на Донбасі, то миротворці – це саме той механізм, який потрібний. Росіяни відповіли, що у них є певні конструктивні ідеї, тож я розраховую, що вже в березні ми їх почуємо. Отже, я б не поспішав говорити, що ідея мертва. Я ще чекаю на пропозиції від РФ", - сказав Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Введення миротворців приведе до завершення гібридної війни

Президент Петро Порошенко впевнений, що миротворці ООН розмістяться на всій території Донбасу і зможуть перегородити постачання військ і зброї бойовикам.

У Кремлі неодноразово заявляли, що погодяться на миротворців ООН лише для охорони місії ОБСЄ. Після останніх переговорів зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером помічник президента РФ Владислав Сурков заявив, що Москва може погодитися на нові пропозиції США щодо розгортання місії ООН на Донбасі.

Зараз ви читаєте новину «Волкер про миротворців: "Не бачу підстав сподіватися"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути