Ексклюзиви
вівторок, 23 квітня 2019 12:09

Волкер підтримав позицію Зеленського щодо Путіна

Волкер підтримав позицію Зеленського щодо Путіна
Волкер відкинув побоювання, що Путін маніпулюватиме Зеленським. Фото: Корреспондент.net

Спецпредставник Державного департаменту США Курт Волкер вважає правильною позицію переможця виборів Володимира Зеленського щодо необхідності вести прямий діалог із російським президентом Володимиром Путіним.

Про це він сказав американському суспільному мовнику PBS.

"Те, що він говорив про конфлікт і про його підхід, є абсолютно правильним. Він рішуче підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Він хоче повернути землі. Не відступить. Необхідно, щоб між Україною та Росією були прямі дискусії. Тому думаю, що його бажання говорити з Путіним — це добре, а не погано", — сказав Волкер.

Він відкинув побоювання, що Путін може маніпулювати недосвідченим актором. І зазначив, що відносини Путіна та Порошенка настільки погані, що, можливо, Зеленський стане шансом.

"Будемо сподіватися, що це так, і з новим президентом буде можливість для нового старту з діалогом. Позицію Росії щодо вторгнення та окупації території треба змінити", — наголосив Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори-2019: Волкер озвучив позицію США

Шоумен Володимир Зеленський переміг у другому турі виборів президента України. Його підтримали 73% виборців. За чинного главу держави Петра Порошенка проголосували 25% громадян.

Офіційні результати виборів ЦВК оголосить до 1 травня. Інавгурація новообраного лідера має відбутися не пізніше 3 червня.

Зараз ви читаєте новину «Волкер підтримав позицію Зеленського щодо Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути