Ексклюзиви
неділя, 22 травня 2022 15:24

Спецтема: Війна Росії проти України

Війська РФ мають вийти: в ОП назвали умову для продовження переговорів

Війська РФ мають вийти: в ОП назвали умову для продовження переговорів
Позиція України стає все більш безкомпромісною, а поступки Росії матимуть ще більш катастрофічні наслідки. Фото: Офіс президента

Для відновлення переговорів російські війська мають піти з української території.

До цього моменту про перемир'я не може йти мови, оскільки росіяни будуть готуватися до подальшої агресії, розповів Reuters радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, позиція України стає все більш безкомпромісною, а поступки Росії матимуть ще більш катастрофічні наслідки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія і Китай хочуть змінити світоустрій - головний генерал США

"Війна не зупиниться після поступок. Вона просто буде поставлена на паузу на деякий час. Через деякий час з новою силою росіяни наростять своє озброєння, живу силу і відпрацюють свої помилки, трохи модернізуються, звільнять багатьох генералів... І почнуть новий наступ, ще більш кривавий і масштабний", - сказав Подоляк.

На його думку, заклики Заходу до термінового припинення вогню є "дуже дивними", оскільки окупанти залишаться на півдні і сході країни.

"Російські сили мають залишити країну, і після цього стане можливим відновлення мирного процесу", - підкреслив Подоляк.

Також він вважає, що припинення вогню зіграє на руку противнику.

"Вони хочуть зафіксувати якісь військові успіхи. Але за допомогою наших західних партнерів військових успіхів точно не буде... Було б добре, якби еліти Європи і США до кінця зрозуміли: Росію не можна залишати на півдорозі, тому що вони (розвинуть) "реваншистські" настрої і будуть ще більш жорстокими... Вони повинні бути переможені, піддані болючому ураженню, настільки болючому, наскільки це можливо", - сказав Подоляк.

Переговори між Україною та Росією припинені, оскільки представники країни-окупанта продовжують розповідати про "мільйонні батальйони нацистів, яких треба знищити".

Україна працює зі своїми міжнародними партнерами над договором про гарантії безпеки. Документ не передбачає участі Росії.

Зараз ви читаєте новину «Війська РФ мають вийти: в ОП назвали умову для продовження переговорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути