пʼятниця, 28 жовтня 2022 14:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Війна: генсек НАТО заявив про зміну ситуації

Війна: генсек НАТО заявив про зміну ситуації
Захід активізується у допомозі Україні, сказав генсек НАТО Єнс Столтенберґ. Фото: East News

Україна успішно реагує на загрози з повітря.

У майбутньому ситуація ще більше зміниться на краще через активізацію західних партнерів. Про це сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ в інтерв'ю Deutsche Welle.

"Зброя, яку ми зараз постачаємо, має величезне значення. Українці вже досягли успіху, збивши багато російських ракет і безпілотників. У майбутньому ситуація зміниться ще сильніше – зараз активізуються союзники", – заявив генсек.

Німеччина передала Україні систему IRIS-T, а Сполучені Штати Америки й союзники пообіцяли протиповітряні системи й боєприпаси, сказав Столтенберґ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЄС заморозили десятки мільярдів євро російських олігархів

Зброя, яку Захід надав Україні від початку повномасштабного вторгнення РФ, зіграла значну роль і завадила Росії переважати в повітрі над Україною. Це вплинуло на весь подальший розвиток подій, сказав генсек.

"Насамперед це сталося, звісно, через навички українських військових використовувати старі радянські засоби ППО, які вони вже мали. Союзники НАТО постачали їм боєприпаси для цих систем, а потім почали надавати нові системи. Німецька установка зараз доводить, що Німеччина постачає Україні справді необхідні потужності. Їхнє значення у майбутньому тільки зростатиме", – заявив Столтенберґ.

Комплекс IRIS-T, який нещодавно передала Німеччина, показав себе з надзвичайно гарного боку під час російських ракетних обстрілів і атак дронами, розповіли в Повітряних силах України.

Іспанія передасть Україні системи протиповітряної оборони Hawk.

У жовтні міністр оборони США Ллойд Остін заявив про надання Україні систем ППО.

Зараз ви читаєте новину «Війна: генсек НАТО заявив про зміну ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути