середа, 25 червня 2014 17:12

Військового плану "Б" Порошенка не уникнути — Золотарьов

Військового плану "Б" Порошенка не уникнути — Золотарьов
Фото: zbroya.info

Після закінчення перемир'я Україні варто переходити до військового плану "Б" і знищити терористів. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Андрій Золотарьов.

"За перемир'я Україна вже заплатила дуже високу ціну. Тільки за вчорашній день 11 військових загинуло. Цього слід було очікувати. Вчорашні події показали чого варті слова того ж Бородая (лідер Донецької народної республіки — Gazeta.ua) проте, що вони припинять вогонь. Також це говорить проте, що Донецька і Луганська народна республіка не контролює всіх збройних угрупувань", - розповів політолог.

Експерт зазначив, що скасовувати перемир'я не варто.

"Треба дочекатися п'ятниці. Вже після цього переходити до плану "Б". Його не уникнути. Тому що точка, коли все можна було вирішити політичним шляхом переговорів пройдена. Тому, перше, треба взяти під контроль Слов'янськ і Краматорськ. Після чого, якщо ці міста будуть визволені українською армією, можна буде окремо розбиратися з Луганської і Донецькою народною республікою. Тому що це "комунікаційний центр". Далі вже потрібно брати під контроль кордон. Бо якщо його не перекрити, то події швидко не зупиняться. Але якщо просто перекрити кордон, але залишити можливість спілкування між терористами — це не дасть ефекту. Бо за таких умов українські війська можуть опинитись у оточені, як десантники у Луганську, Донецьку, Краматорську", - розповів Золотарьов.

Він зазначив, що переговори між Україною та Росією не варто продовжувати.

"Путіну вдалось відійти від дискурсу Україна-Росія в бік, що це внутрішній конфлікт з ДНР і ЛНР. Вони будуть намагатися і надалі легалізувати народні республіки. Це робиться для того, щоб уникнути третього етапу економічних санкцій. Бо якщо перші дві хвилі санкцій росіяни сприймали з посмішкою, то третя виявиться дуже болючою. Путін розуміє, якщо не буде маневрувати, то доведеться їх вводити, навіть попри ухилення Європою від ведення цих санкцій", - зауважив він.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко оголосив про перемир'я у Донецьку та області до 27-го червня. Натомість терористи почали знову обстрілювати позиції українських Збройних Сил. Також вчора було збито український вертоліт і загинуло дев'ять людей. Порошенко заявив про можливе скасування перемир'я. Зазначимо, що раніше радник президента Юрій Луценко заявляв, що доведеться застосовувати план "Б" – знищення терористів, якщо мирний план Порошенка не вдасться реалізувати.

Зараз ви читаєте новину «Військового плану "Б" Порошенка не уникнути — Золотарьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути