пʼятниця, 11 березня 2011 10:55

Під час повалення Онопенка хотіли вигнати пресу

Під час повалення Онопенка хотіли вигнати пресу

Під час пленуму Верховного суду голова оргкомітету Лілія Григор'єва запропонувала провести пленум щодо висловлення недовіри главі суду в закритому режимі. За її словами, таке рішення прийняв оргкомітет.

Григор'єва запропонувала усім крім суддів покинути залу. Проте голова ВСУ Василь Онопенко заперечив і сказав, що прийняття такого рішення не є повноваженнями оргкомітету.

"Верховний суд України не є закритою компанією. Сьогодні не XIX століття і це не двір королеви Єлизавети ІІ. Давайте не будемо про це забувати. Нагадую, що працівники ЗМІ, які тут присутні, відповідно до Закону про публічну інформацію та принципів забезпечення доступу мають право бути присутніми. Якщо таке рішення приймати, то треба брати до уваги весь склад пленуму. Тобто пускати це питання на голосування", - зазначив Онопенко.

Під час голосування за присутність преси 19 суддів проголосували за закритий режим, а 29 проти.

Зазначимо, що у залі зареєструвалися 47 суддів, а проголосували 48. Лунали різні пропозиції, як вирішити цю колізію - від того, щоб голосувати руками до перереєстрації. Вирішили провести перереєстрацію суддів. Вдруге також зареєструвались 47 суддів. Остаточно питання не стали вирішувати.

Неофіційно працівники суду пояснили, що міг це бути збій у роботі техніки. Проте, за їхніми словами, цей голос не є вирішальним, тому розбиратися не будуть.

Зараз ви читаєте новину «Під час повалення Онопенка хотіли вигнати пресу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути