середа, 24 липня 2013 14:10

Позачергову сесію зберуть у разі екстраординарної події - експерт

Позачергову сесію зберуть у разі екстраординарної події - експерт
Опозиції вигідно заявляти, що вона виступає євроінтегратором, каже Костянтин Матвієнко. Фото: glavcom.ua

Політолог Костянтин Матвієнко вважає, що позачергової сесії парламенту не буде.

Про це він сказав у коментарі Gazeta.ua.

"Рішення щодо проведення сесії приймається не у фракції, а в Адміністрації президента. У влади зараз немає якихось актуальних питань, які треба виносити на позачергову сесію. Її можуть зібрати, якщо, не дай Бог, трапиться якась екстраординарна подія, подібна до ситуації у Врадіївці", - зазначив експерт.

Матвієнко вважає, що заява депутата з "Батьківщини" Олександра Турчинова про бажання скликати сесію має ритуальний характер.

"Опозиції вигідно заявляти, що вона виступає євроінтегратором. Але при цьому нічого не робити, посилаючись на те, що у неї немає достатньої більшості. Юлія Тимошенко закликала їх відмовитися від парламентських канікул. Однак вони цього не зробили", - зауважив він.

За словами політолога, парламент готовий проголосувати за євроінтеграційні закони.

"Спотикання будуть з приводу дискримінаційних законів. Хоча вони не мають практичного значення. Але це така соціально-психологічна тема. Всі інші законопроекти парламент готовий прийняти. Інше питання, чи будуть їх виконувати", - пояснив Матвієнко.

Політолог нагадав, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко у листі просила опозицію підтримати євроінтеграційні питання не залежно від її долі.

"Тут інше питання. Можливо, у опозиції є занепокоєння з приводу того, що у разі підписання асоціації це буде подано як перемога правлячого режиму. Насправді не так. Не залежно від того, чи буде вона підписана, вибіркове правосуддя, проблеми самоврядування та довкілля нікуди не дівається. Не треба ситуацію сприймати так, що Партія регіонів усюди переможе, як тільки буде підписана угода", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Позачергову сесію зберуть у разі екстраординарної події - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути