Ексклюзиви
субота, 03 травня 2014 10:15

Влада розписалася в повній нікчемності — колишній голова Фонду держмайна

Влада розписалася в повній нікчемності — колишній голова Фонду держмайна
фото: uainside.info

Якби влада швидко запропонувала механізми покращення життя чи хоча б показала перспективу, багато хто не захотів би підтримувати сепаратистів. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів колишній голова Фонду держмайна Олександр Бондар.

"Поки що ж нам кажуть: довгий час буде погано, нічого не обіцяємо й чекаємо кредитів. Якщо прийдуть кредити, то, може, щось, поліпшиться. Влада розписалася в повній нікчемності. Наберемося кредитів — нащадки розплачуватимуться. Треба вже зараз посадити мільярдерів за стіл і сказати: хочете продемонструвати патріотизм? Заведіть усі свої кошти в країну, закрийте офшори, починайте прозоро працювати тут. Але сплатіть хоча б 10 відсотків. Уже зараз мали б 10 мільярдів доларів", - зауважив екс-голова Фонду держмайна.

Зараз вже пізно про це говорити, зазначає Олександр Бондар.

"Олігархи показують зуби, диктують умови, погрожують відділенням, підхопили тему російської мови. Це треба було робити в перші дні. Така ж ситуація була 2005 року, коли проґавили час для радикальних реформ. За поведінкою "регіоналів" видно: вони вже не бояться. Путін захистить, погрожуватиме військами", - додав він.
За словами Бондаря, чинна українська влада реагує на ситуацію в країні з запізненням.
"Багато в чому впливає Захід, що наполягає на мирі. Хоча в себе в країнах вирішують це дуже жорстко. Хотів би побачити, як би на сепаратизм, тероризм реагували в Німеччині, у Сполучених Штатах. За два дні ліквідували б. А нам розказують про перемовини. Невже не бачать, що маємо справу з людьми, які не розуміють компромісів? Ситуація з Донбасом нам показала, що ми не підготовлені до таких викликів. Найжахливіше: понад 80 відсотків росіян підтримують дії Путіна щодо України. Ми для них — вороги", - наголосив Бондар.

Зараз ви читаєте новину «Влада розписалася в повній нікчемності — колишній голова Фонду держмайна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути