неділя, 11 грудня 2011 17:49

Влада намагалась підкупити донецьких "чорнобильців"

Влада намагалась підкупити донецьких "чорнобильців"

У Донецьку голодуючим "чорнобильцям" місцева влада пропонує згорнути акцію протесту в обмін на повну компенсацію пенсійних виплат, яких недостає за листопад-грудень 2011 року, повідомив один з членів ініціативної групи протестуючих Володимир Сумароков.

За словами Сумарокова, 11 грудня до них в наметове містечко (після 11.00) приїхав заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Фомін з пропозицією погасити борг з пенсій за два місяці - листопад і грудень. "Він запропонував скрутити акцію, а в обмін керівники акції і учасники голодування отримають недоотримані пенсійні виплати за листопад і грудень 2011 року", - сказав "чорнобилець".

За його словами, "ми пропонуємо інший варіант: якщо держава не в змозі виплачувати пенсії, хай обласна рада на сесії ухвалює рішення і хай пенсії, визначені рішенням суду, виплачують з обласного бюджету. А як вони з Києвом будуть ці питання разрулювати, нам все одно. Але виплати для всіх, а не окремим людям. Або всім, або нікому".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через київський "Беркут" у корови Карини впали надої

Сумароков також пояснив, що в акції "у нас окрім тих, що голодують була група підтримки, яка щодня приходила, вони по здоров'ю або іншим причинам не брали участь в голодовці, але з нами стояли, і ми їх кинути не можемо. Наша позиція така".

За словами "чорнобильця", Фомін пропонує компенсації близько 100 учасникам акції, і поки виплати за листопад-грудень.

"Вони хочуть, щоб було ухвалено рішення зараз, а ми говоримо, що нам поспішати нікуди", - заявив Сумароков, відзначивши, що переговори ще не закінчені.

Як повідомлялося, раніше донецькі "чорнобильці", протестуючі біля будівлі регіонального управління Пенсійного фонду, заявляли, що їх "тероризує" міліція.

Зараз ви читаєте новину «Влада намагалась підкупити донецьких "чорнобильців"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути