понеділок, 18 червня 2012 14:49

Власники ЗМІ бояться Януковича, бо бачать, що розправа буде швидкою – Ар'єв

Власники ЗМІ бояться Януковича, бо бачать, що розправа буде швидкою – Ар'єв
За словами Ар'єва, при Януковичу ситуація зі свободою слова погіршується перманентно. Фото: news.intv.ua

Нинішня влада тисне на власників засобів масової інформації, диктує їм свої умови, тому в Україні дуже погіршилася ситуація зі свободою слова.

Про це заявив Gazeta.ua народний депутат від фракції НУ-НС Володимир Ар'єв, коментуючи 130 місце України в щорічному рейтингу свободи преси міжнародної правозахисної організації Freedom House.

"Такий рейтинг пов'язаний лише з діями влади, яка під себе підім'яла максимальну кількість власників мас-медіа і диктує свої умови, – говорить нардеп. – Влада тисне на них, що було абсолютно зрозуміло. Власники ЗМІ бояться Януковича і його банду, оскільки вони бачать, що розправа буде швидкою й безжалісною".

Саме за критичні матеріали в мас-медіа, за словами Ар'єва,  страждатимуть не журналісти, а власник ЗМІ та його бізнес, якщо він у нього є.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Еще раз увижу, у тебя будут проблемы!" - Журналіст приїхав до "хатинки" депутата Трофименка

"Я говорив ще до виборів президента України, що при Януковичу ситуація зі свободою слова погіршуватиметься перманентно. І в результаті ми отримаємо в кращому випадку російську модель, у гіршому – білоруську", – наголосив "нашоукраїнець".

Він також вважає справедливим те, що цього року епіцентр утисків мас-медіа перемістився в регіони.

"Яка партія править – там і епіцентр утисків усього демократичного. Тому я цілком погоджуюсь із тим списком, антирейтингом, складеним Незалежною медіа-профспілкою України та Інститутом масової інформації, "Вороги преси в Україні – 2011".

Нагадаємо, згідно з цим антирейтингом, головними ворогами преси стали: Анатолій Могильов, голова Ради міністрів Криму; Ігор Коломойський, бізнесмен; Олексій Костусєв, міський голова Одеси; Юрій Іванющенко, народний депутат (ПР) і Геннадій Кернес, міський голова Харкова.

Зараз ви читаєте новину «Власники ЗМІ бояться Януковича, бо бачать, що розправа буде швидкою – Ар'єв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути