понеділок, 19 листопада 2012 22:54

Владу звинуватили у побитті та повному підкоренні адвокатів України

Владу звинуватили у побитті та повному підкоренні адвокатів України
Фото: tvi.ua

Влада намагається встановити контроль над адвокатами України і йде навіть на їхнє побиття.

Про це в ефірі телеканалу ТВі розповів екс-голова Вищої кваліфікаційної комісії адвокатів (ВККА) Володимир Висоцький, коментуючи перебіг з'їзду адвокатів у Києві.

"Влада намагається встановити контроль над адвокатурою і знищити адвокатське самоврядування вщент", - наголосив Висоцький. 

За його словами, з самого ранку усі приміщення адвокатського з`їзду були блоковані, техніка захоплена, документи вилучені.

"Делегатів та гостей не пустили. Ситуацію створили таким чином, що організатори були відсторонені. Все закінчилося побиттям адвокатів. Били навіть жінок", - поскаржився Висоцький.

Крім того, за словами адвоката, було захоплено приміщення, де мала сидіти реєстраційна група. Він пояснив, що таким чином заступник голови Вищої ради юстиції Лідія Ізовітова встановлює контроль над адвокатурою.

"Завдяки намаганню тих людей, які назвали це зібрання З`їздом адвокатів України, головою Національної асоціації адвокатів України вони обрали людину, яка є заступником голови Вищої ради юстиції - пані Лідію Ізовітову. Це і є конкретний чиновник, який встановлює контроль над адвокатурою", - зазначив Висоцький.

Нагадаємо, на установчому з'їзді адвокатів, який пройшов 17 листопада в Києві, головою Національної асоціації адвокатів та Ради адвокатів України було обрано Лідію Ізовітову, а головою Вищої кваліфікаційної комісії адвокатів (ВККА) став Валентин Загарія.

На заході більшість учасників також проголосувала за те, щоб член Вищої ради юстиції (ВРЮ), попередник Валентина Загарія на посаді голови ВККА Володимир Висоцький більше не представляв адвокатуру у ВРЮ.

Варто також відзначити, що Висоцький безуспішно намагався провести альтернативний установчий з'їзд адвокатів.

Зараз ви читаєте новину «Владу звинуватили у побитті та повному підкоренні адвокатів України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути