четвер, 28 березня 2013 15:50

"Владі просто пощастило з такою опозицією" - експерт про вибори в Києві

"Владі просто пощастило з такою опозицією" - експерт про вибори в Києві
Михайло Погребинський. Фото: glavcom.ua

Верховна Рада не проголосує в другому читанні проект постанови про призначення виборів в Києві.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Михайло Погребинський.

Відповідаючи на питання, чи буде проголосований проект постанови щодо проведення київських виборів, він сказав: "Ні. Я думаю, що рішення вже прийнято, що вибори перенесуть на 2015 рік. Це природно. Більшість є у влади в парламенті. Вони мають робити кроки в своїх інтересах, а не в інтересах опозиції".

Окрім того, експерт зауважив, що опозиція не намагається змінити ситуацію. "В інтересах опозиції змінити українську владу. Вона не робить якісь кроки. Мало того, що вони хочуть провести вибори, вони хочуть, щоб і інший закон був. Щоб був змінений закон про Київ. Щоб обраний мер був реально керівником міста. Це нереально. За цей час зробити таке просто неможливо", - висловив думку Погребінський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська пообіцяла вчити українську і надалі ходити до Ради

Також, він наголосив, що владі пощастило із опозицією, яка не робить жодних кроків, аби змінити ситуацію: "Це ж треба не два місяці. Владі просто пощастило з такою опозицією. Вона більше говорить, вигадує, аніж робить реальні політичні кроки, які виглядають несерйозно".

Нагадаємо, 21 березня Верховна Рада прийняла за основу проект постанови про призначення на 2 червня 2013 виборів мера Києва і депутатів Київради, як того пропонувала Партія регіонів. Постанову планується підготувати до другого читання за два тижні. До цього Верховна Рада не набрала необхідної кількості голосів для прийняття в цілому проекту постанови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яценюк запевняє, що не ховає підписи за відставку Пшонки і Рибака

Як раніше повідомлялось, повноваження попереднього мера Леоніда Черновецького Київрада припинила достроково в липні 2012 р. З тих пір йдуть дискусії про вибори нового мера. Найактивнішу позицію тут займає партія УДАР. У грудні 2012 р. УДАР зареєстрував у парламенті проект постанови про призначення на 2 червня 2013 р. виборів мера Києва і Київради, однак парламент не поспішав призначати вибори.

Зараз ви читаєте новину «"Владі просто пощастило з такою опозицією" - експерт про вибори в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути