субота, 15 травня 2010 11:29

Влада зробить популярними Парубія та Гримчака

Влада зробить популярними Парубія та Гримчака
Спроби влади притягнути до кримінальної відповідальності "нунсівців" Андрія Парубія та Юрія Гримчака додадуть їм авторитету та популярності серед виборців. Про це в коментарі  Gazeta.ua сказав політолог Михайло Басараб.

"За звичайних обставин Парубій і Гримчак не мали б шансів стати політичними провідниками. Хоча це не означає, що в майбутньому вони будуть самодостатніми політичними лідерами", - зауважив він.

За словами політолога, з поміж усіх учасників бійки Парубій і Гримчак були обрані навмисно:
"Стався конфуз виконавця. Мабуть, Медведько дуже хотів вислужитись перед владою. Зокрема, зробити приємне нинішньому президенту. Вони розуміли: якщо такі дії будуть чинитися проти В'ячеслава Кириленка, то зможуть "народити" другу Юлію Тимошенко. Тому обрали політиків другого-третього ешелону. Але хіба вони не здогадуються, що будь-які дії влади проти опозиційних політиків будуть лише додавати їм прихильників?"

Басараб поцікавився, чому прокуратура не порушує кримінальну справу проти депутатів-"регіоналів", які також брали участь у бійці 27 квітня.
"Якщо говорити про опозиційних політиків, то влада зупиниться  на цих двох депутатах і більше нікого чіпати не буде", - додав політолог.

Нагадаємо, слідчий прокуратури Києва порушив кримінальну справу стосовно народних депутатів України Юрія Гримчака та Андрія Парубія за фактом незаконного впливу на голову Верховної Ради і народних депутатів з метою перешкоджання виконання ними службових обов'язків, вчиненого за попередньою змовою групою осіб.
У п'ятницю генеральний прокурор Олександр Медведько підтримав подання слідчого прокуратури Києва про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів Ю. Гримчака та А. Парубія.
У прес-службі прокуратури столиці також відзначили, що даний злочин карається 5 роками позбавлення волі.
Для залучення до кримінальної відповідальності Ю. Гримчака та А. Парубія парламент має позбавити їх депутатських повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Влада зробить популярними Парубія та Гримчака». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути