середа, 30 січня 2013 15:16

Спецтема: Луценко за ґратами

Влада знущається над Луценком з особливою жорстокістю - "Батьківщина"

Влада знущається над Луценком з особливою жорстокістю - "Батьківщина"
Фото: uainfo.censor.net.ua

Сьогодні, без завершення курсу реабілітації після проведення операції, у важкому стані, з відкритою кровотечею тюремники за вказівкою адміністрації президента силою етапували екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка до колонії.

"Таке поспішне вивезення Луценка з медичної установи можна пояснити страхом перед правдою про реальний стан здоров'я опозиціонера та намаганням його фізичного знищення", - говориться в заяві, оприлюдненій прес-службою партії "Батьківщина".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Давосі Янукович обіцяв помилувати Луценка - джерело

"Адже лікарі під час ретельного післяопераційного обстеження Луценка знайшли у нього три відкриті виразки та починали готувати пацієнта до другої операції. Все це викриває довготривалу брехню Державної пенітенціарної служби про нібито задовільний стан ув'язненого", - додали повідомленні.

Об'єднана опозиція наголошує на тому, що "своїми цинічними, аморальними діями влада порушує основоположні права Юрія Луценка, в першу чергу право на життя".

"Його примусове вивезення із лікарні без завершення курсу інтенсивної терапії та післяопераційної реабілітації є замахом на його життя. Заявляємо, що повна відповідальність за будь-які ускладнення, які можуть виникнути внаслідок цього, лежить виключно на владі. По суті, це є особливо жорстокою формою катування опозиційного діяча", - додали в партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко досі лежить на залізному тапчані у душовій кімнаті — захисник

Також, Об'єднана опозиція заявила, що "в терміновому порядку проінформує послів іноземних держав, Парламентську асамблею Ради Європи, Європарламент та міжнародні правозахисні організації про грубе і систематичне порушення прав людини у випадку із Юрієм Луценком, а дії Державної пенітенціарної служби стануть предметом особливого розгляду під час позачергової сесії Верховної Ради України".

Зараз ви читаєте новину «Влада знущається над Луценком з особливою жорстокістю - "Батьківщина"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути