середа, 10 листопада 2010 16:30

Влада вкрала у "Батьківщини" 10% голосів - "бютівець"

Влада вкрала у "Батьківщини" 10% голосів - "бютівець"

Представники влади продовжують фальсифікувати результати місцевих виборів.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав "бютівець" Володимир Яворівський.

"Ми ж не знаєм, скільки людей проголосувало. Бо якби була зафіксована цифра, бюлетені можна було тільки поміняти, а не докинути, як вони це зараз роблять. Це набагато важче", - зазначив він.

За словами депутата, фальсифікації розпочалися ще з внесення змін до виборчого законодавства.

"Троє членів дільничних комісій тепер мають право складати протокол. Через це на багатьох дільницях на Кіровоградчині було три - чотири протоколи з різними цифрами. А приймали протоколи тільки від представників партії влади, а інші викидали", - розказав Яворівський.

"У 2004 році на виборчих дільницях були прямо бойові дії – стріляли, розбивали скриньки. Голова комісії могла замкнути в сейф списки виборців, бюлетені і втекти. Вибори на дільниці не відбувалися. Зараз Партія регіонів поміняла тактику. В день місцевих виборів поводили себе сумирно. Фальсифікація відбувалась після того, як зачинились двері", - наголосив політик.

В свою чергу "бютівець" Володимир Філенко зауважив, що влада вкрала у "Батьківщини" по Україні близько 10 % голосів.

"Це якщо враховувати, що "Батьківщину" не допустили до виборів у чотирьох базових областях. По Харкову неспівпадіння  з екзіт-полами 5 %. Хоча практика показує, що на цих опитуваннях опозиційним силам дають трохи нижчий відсоток. Тому що не всі мають сміливість заявити, що голосували за опозицію", - підкреслив він.

Парламентар впевнений, що на виборах у Харкові перемога у Авакова була вкрадена.

"На спецдільницях збільшилась кількість голосуючих. У психіатричній № 3 було 400 чоловік. А в день голосування з'явилося ще 300. На тих дільницях, де була перевага Авакова, бюлетені були визнані недійсними. Через те, що на них не поставили штам "вибув" напроти кандидата Олександра Денисенка. Він знявся з реєстрації. А в Жовтневому районі, де перевага була у Кернеса, на  5 дільницях бюлетені з такими ж помилками йому були зараховані. Була свідома плутаниця із списками виборців. Були факти виносу бюлетенів, вкидання пачками. Це все фіксувалося. Влада боїться перерахунку голосів, бо знає реальний стан справ. Ми будемо далі оскаржувати дії територіальної виборчої комісії в суді", - додав Філенко.

Зараз ви читаєте новину «Влада вкрала у "Батьківщини" 10% голосів - "бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути