пʼятниця, 13 липня 2012 15:07

Влада сприяла виведенню в офшори 54 мільярдів доларів -"бютівець"

Влада сприяла виведенню в офшори 54 мільярдів доларів -"бютівець"
Остап Семерак каже, що на Євро збагатились окремі приватні компанії. Фото: vkurse.ua

Під час реконструкції НСК "Олімпійський" компанія "Київенерго", що належить Рінату Ахметову, отримала із бюджету 40 мільйонів доларів.

Про це під час презентації  відкритого листа до Президента України із 13 запитаннями щодо наслідків Євро-2012 сказав народний депутат-"бютівець" Остап Семерак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Томенко: Євро-туристів влада рахувала разом з тими, хто приїхав на базар і в Крим

"Євро-2012 — це найбільший корупційний злочин за останні 20 років незалежності. Кожен з нас може відкрити  та подивитися, скільки коштів було профінансовано на Євро-2012 - це 80 мільярдів гривень. Ця корупційна схема була створена урядом України. Саме уряд України на чолі із Азаровим  і, напевно, під прикриттям президента Януковича, вніс до Верховної Ради проекти законів, постанов, які  змінили законодавство України і створили корупційну схему. Були усунуті всі компанії, які по тендерних процедурах були залучені до робіт по програмі Євро-2012 . Наступним кроком було накачування цієї програми протягом двох років. 29 разів приймалися зміни та доповнення до програми. Як ви розумієте, це було збільшення фінансування і видатків. Саме тому з'явилися такі вертолітні майданчики, як у Каневі, - сказав нардеп.

Він зауважив, що програма уряду щодо підготовки до Євро-2012  виконала функцію збагачення компаній, які близькі до уряду.

"Наприклад на реконструкцію "Олімпійського" приватна компанія "Київенерго", яка належить народному депутату Рінату Ахметову, якого, до речі,  не дуже видно в парламенті, за державні кошти закачала туди близько сорока мільйонів доларів", - наголосив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Колесніскова пояснили виданням, що вони друкують не ту інформацію про корупцію на Євро

Семерак зауважив також, що кожен громадянин України із своєї кишені на підготовку до ЄВРО-2012 заплатив по 2 тисячі гривень.

"За останні два роки із рахунків приватних українських компаній  в офшорні компанії пішли мільярди доларів. Наприклад,  тальки на Кіпр пішло 54 мільярди доларів, що складає півтора бюджети України", - додав він.

Також "бютівець" зауважив, що під час  реконструкції стадіонів до Євро-2012 загинули близько 50 людей.

Зараз ви читаєте новину «Влада сприяла виведенню в офшори 54 мільярдів доларів -"бютівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути