вівторок, 06 березня 2012 13:30

Влада шукає в парламенті чергового зрадника-тушку - Турчинов

Влада шукає в парламенті чергового зрадника-тушку - Турчинов

Найближчим часом у Верховну Раду буде поданий законопроект, в якому будуть передбачені зміни до виборчого законодавства. Про це на прес-конференції заявив перший заступник глави Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Бютівець" зазначив, що зміни до виборчого закону має подати депутат від опозиції. І зараз Партія регіонів шукає серед опозиціонерів такого депутата.

"Зараз в Адміністрації президента відпрацьовані зміни до закону, які планують зареєструвати найближчим часом. Для цього доручено депутатам від влади шукати в парламенті тушку чергового зрадника, який внесе відпрацьований в Адміністрації президента закон про зміни до виборчого законодавства. Залишилось лише вписати прізвище тушки", - зауважив Турчинов

У новому законопроекті передбачається прив'язати виборчі округи до регіонів. За інформацією, яка є в розпорядженні БЮТу, до Автономної Республіки Крим та Дніпропетровської, Луганської областей додадуть ще по одному округу. До Донецької області — три округи. Натомість у Чернігівській, Хмельницькій та Івано-Франківській відмінять один округ. А в Києві — аж чотири.

"Партія регіонів хоче прив'язати кількість округів до регіонів, незалежно від їх чисельності. Законодавчо закріпити, яка кількість мажоритарних округів в кожній області України. Це відповідає нахабству, цинізму наших політичних опонентів", - зазначив "бютівець".

Друга норма виборчого законодавства, яку планують внести, полягає в тому, щоб змінити закордонний виборчий округ і прив'язати його не до Києва, як було раніше, а до Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За списком Партія регіонів отримає 25% - "регіонал"

"Вони хочуть скасувати законодавчу позицію, де закордонний виборчий округ буде прив'язано не до Києва, хоч тут знаходиться міністерство закордонних справ, а до Донецької області. Бо ніби тут найбільша кількість виборців. Але це нісенітниця", - наголосив Турчинов.

Він зазначив, що такі нововведення деформують виборче законодавство.

"Досягнення, про які Янукович розповідав своїм європейським колегам, про досконалий виборчий закон, не відповідає дійсності. Вони як наперсточники, які здатні на будь-яку провокацію і нісенітницю. І подавати ці нісенітниці до Верховної Ради. Ми хочемо дати по руках цим шахраям та унеможливити їхні політичні експерименти. І заява європейської спільноти про те, що в разі фальшування вибори не будуть визнані в Україні, - серйозний аргумент, над яким варто задуматися владі", - підкреслив Турчинов.

Зараз ви читаєте новину «Влада шукає в парламенті чергового зрадника-тушку - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

32

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути