четвер, 20 жовтня 2011 16:07

Влада шантажує Європу – Чорновіл

Влада шантажує Європу – Чорновіл

Українська влада шантажує Європу своїми перемовинами із Росією.

Про це в інтерв'ю журналістам в парламенті сказав народний депутат Тарас Чорновіл.

"Наші чиновники граються в дуже небезпечну гру. Вони хочуть жити в Європейському Союзі за принципами, які є в сьогоднішній Україні і не приємні ЄС. Тому вони вирішили зіграти в гру "Великий шантаж": ми йдемо до Росії, нам Європа байдужа, ми їй потрібні більше, аніж вона нам. Для цього робляться певні кроки назустріч Росії. Мова йде не про зону вільної торгівлі із країнами СНД, яку ми завжди добивалися, а про "затравки" з Митним союзом. Це дуже небезпечні речі, в які гратися не слід", - зазначив він.

"Вони тільки забувають, що Європейський Союз в один прекрасний момент може махнути рукою. А Росія зможе так за ці зачіпочки вхопитися, що назад повернутися буде неможливо", - наголосив депутат.

За словами політика, по ціні на газ Україна та Росія ведуть технічні переговори. "Ми фактично знову отримуємо гарантовану ціну не на майбутнє, а тільки на певний період. По суті, втрачаємо повноцінний контроль над транспортною системою. Причому в мене є побоювання, що не тільки на основні гілки газопроводу, а й ті, які дають можливість забезпечувати перекидку газу, який би мав іти по програмі диверсифікації", - додав Чорновіл.

Зараз ви читаєте новину «Влада шантажує Європу – Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути